Bendt Bendtsen indstilles til spidskandidat til Europa-Parlamentet

6. marts 2013 06:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bendt Bendtsen indstilles til spidskandidat til Europa-Parlamentet
Billede mangler

Bendt Bendtsen (K) skal være de Konservatives spidskandidat til valget til Europa-Parlamentet næste år. Det har partiets forretningsudvalg besluttet at indstille til landsrådet, der i september skal afgøre den endelige opstillingsliste.

 

Formand Lars Barfoed (K) er glad for, at Bendt Bendtsen, som har været medlem af Europa-Parlamentet siden 2009, har sagt ja til at tage endnu en tørn for Danmark i Bruxelles.

»Bendt Bendtsen har i de sidste fire år ydet en stor indsats for Danmark i Europa-Parlamentet. Han har blandt meget andet været førende i kampen for at bevare dansk realkredit og i forreste linje for at fremme europæisk energieffektivitet. Samtidigt er han i dag et af de mest indflydelsesrige danske medlemmer af Europa-Parlamentet, hvor han blandt andet er medlem af bestyrelsen for den største og mest magtfulde gruppe i Europa-Parlamentet, EPP,« udtaler Lars Barfoed i en pressemeddelelse.

Også Bendt Bendtsen ser frem til at fortsætte arbejdet i Bruxelles.

»Jeg er glad for, at forretningsudvalget har valgt at indstille mig til posten som partiets spidskandidat. Jeg har i mine første fire år i Europa-Parlamentet arbejdet hårdt på at skabe bedre forhold for Europas virksomheder og genskabe væksten. Det er et arbejde, jeg glæder mig til at fortsætte, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at sikre et godt konservativt valgresultat,« siger Bendt Bendtsen.

Den samlede konservative liste vil blive præsenteret på partiets landsråd i slutningen af september.

Bendt Bendtsen var konservativ partiformand fra 2000 til 2008 og økonomi- og erhvervsminister fra 2001 til 2008 under Anders Fogh Rasmussen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu