Borgerlig modstand mod Holger Ks klagesystem

9. marts 2013 13:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Borgerlig modstand mod Holger Ks klagesystem
Billede mangler

Danske skatteborgere og persondrevne virksomheder skal ikke længere kunne klage over skatte-afgørelser til Landsskatteretten, men må nøjes med skatteankenævnene og efterfølgende byretten, hvor sagsomkostninger hurtigt kan blive store, skriver Jyllands-Posten. Forslaget kommer fra skatteminister Holger K. Nielsen, men ifølge Brian Mikkelsen (K) vil forslaget pille ved borgernes retssikkerhed.

 

»Det er et ekstremt dårligt forslag, som stiller folk langt ringere end i dag. I forvejen taber skatteankenævnet mere end en tredjedel af sagerne, og hvis man afskaffer muligheden for at anke til Landsskatteretten, skal man i stedet anke til byretten med alt, hvad det indebærer af omkostninger,« siger skatteordfører Brian Mikkelsen.

»I stedet skulle regeringen kigge på, om man kan få noget mere kompetence ind i skatteankenævnene samt sikre mulighed for at anke til landsskatteretten. Vi skal værne om skatteborgerne i sager med skattevæsenet, som er en magtmonopol,« tilføjer han.

Også hos Dansk Folkeparti ser man Landsskatteretten som et kompetent klageorgan, der ikke bør fjernes. Skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF) ser gerne, at man i stedet nedlægger skatteankenævnene, som består af politisk udpegede personer.

»Hvis man i stedet afskaffede skatte- og vurderingsankenævnene, bliver Landsskatteretten eneste administrative klagemulighed, og den betragtes bredt som et effektivt klageorgan, mens det desværre ofte kan ses på afgørelserne i skatteankenævnene, hvor klagerne ofte får medhold i, at man i skatteankenævnene ikke er så kompetente,« siger Dennis Flydtkjær.

Han peger på, at regeringens ønske om at bevare skatteankenævnene bunder i kammerateri.

»Det skyldes en grad af kammerateri, fordi medlemmerne er politisk udpegede, men skatteområdet er så kompliceret, at vi må overveje, om vi overhovedet skal have politisk udnævnte skatteankenævn,« siger han.

Landsskatteretten ændrer cirka en tredjedel af afgørelser fra skatteankenævnene, mens antallet af ændringer af sager i vurderingsankenævnene i 2011 var helt oppe på 77 procent.

Brian Mikkelsen mener, at forslaget fra skatteministeren giver staten mere magt.

»Holger K. Nielsen er jo SFer og tænker ikke på den enkelte borgers eller virksomheds interesse. Han tænker kun på det, der er i statens interesse, men i det her tilfælde kan konsekvenserne være meget høje for den enkelte,« siger skatteordføreren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu