Børnenes U-landskalender gav overskud på 5,7 millioner kroner

5. marts 2012 16:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Børnenes U-landskalender gav overskud på 5,7 millioner kroner
Billede mangler

Salget af Børnenes U-landskalender gik i 2011 rigtig godt, og overskuddet blev meget større, end DR og Danida havde forventet.
 
Over 160.000 børn og voksne gik ud og investerede i 2011-kalenderen. Det var 12,5 procent flere end året før, og det betyder, at lige knap 5,7 millioner kroner nu er på vej mod det afrikanske land Sierra Leone, hvor Red Barnet vil oprette børneklubber, hvor børn blandt andet kan lære om deres rettigheder.
 
”Vi er meget glade for, at vi kan sende så stort et beløb af sted til børnene i Sierra Leone, og det er en del mere, end vi havde forventet. Grunden til det store overskud er en kombination af et øget salg, og af at vi fik kalenderen produceret til en god pris. Derudover var det et år, hvor jeg synes, alt spillede godt sammen, takket være en koordinering mellem u-landskalenderen, DRs web-univers og udtrykket på skærmen. Det har sikret genkendelighed hele vejen rundt,” mener Maiken Maigaard, der er redaktør for fakta og livsstil i DR Multimedie.
‘Nissebanden’ trak sit læs
Hun vurderer også, at ’Nissebanden’ på DR1 trak sit læs, fordi mange forældre kan huske dem, fra de selv var børn. Og det sælger af og til lidt ekstra, når kalenderen er velkendt.
 
Hos Danida glæder bistandsråd Kirsten Selsmark sig over det flotte resultat.
 
”Der var stort set udsolgt, og af hver solgt kalender til 45 kroner, er der denne gang gået 40 kroner til projektet. Det er et højt tal –   højere end de tidligere år. Og det er faktisk ikke kun de 5,7 millioner kroner, der er på vej til Sierra Leone. Danida supplerer – som i alle de tidligere år – beløbet.  I år med tre millioner kroner,” forklarer hun.  
 
I 2010 var overskuddet fra Børnenes U-landskalender på fire millioner kroner, og siden den første kalender kom på gaden i 1962 har danske børn og forældres køb af den betydet, at der er røget næsten 165 millioner kroner af sted til børn i u-landene.
50 års jubilæet bliver markeret i forbindelse med salget af dette års U-landskalender   og med en nyproduceret kalender på DR1.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu