Dortmund kom flot fra Shakhtar

13. februar 2013 22:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dortmund kom flot fra Shakhtar
Billede mangler

Det var i ly af giganternes opgør mellem Real Madrid og Manchester United i den spanske hovedstad, at Shakhtar Donetsk tog imod de tyske mestre fra Borussia Dortmund.

Men kampen på Donbass Arena i Ukranie blev en både medrivende og livlig 1/8-finale i Champions League-turneringen, som Dortmund kom bedst fra med 2-2 og måske vigtigst af alt to potentielt afgørende udebanescoringer i banken.

Dermed står tyskerne med et særdeles brugbart udgangspunkt før returopgøret på hjemmebanen, hvor Shakhtar Donetsk altså skal frem og formentlig vinde for at nå videre i turneringen.

Shakhtar Donetsk træner Mircea Lucescu havde da også på forhånd spillet favoritværdigheden over på gæsterne fra Dortmund.

Men selv om udeholdet som forudsagt tog teten i kampens begyndelse, var det alligevel Shakhtar Donetsk, der først bonede ind på måltavlen.

Det skete på et drøn af et frisparksmål fra 21 meters afstand. Her klappede Shakhtars anfører Darijo Srna til bolden med højrestøvlen og drejede den over muren og ind bag en sprællende Roman Weidenfeller. Et potent skud, men den tyske keeper burde nok have forhindret scoringen, da bolden strøg ind nogenlunde midt i målet.

Kort før pausen var det så Dortmunds spilleres tur til at juble. Og Shakhtars forsvars til at græmme sig ganske alvorligt. For det så nærmest komisk ud, da angriberen Robert Lewandowski først tæmmede for så at sparke helt forbi bolden i ukrainernes målfelt . Men det forfejlede skud blev imidlertid til en effektiv sparkefinte, da hele to Shakhtar-spillere forvildede kastede sig frem for at blokere et skud, der aldrig kom. Og så kunne Robert Lewandowski igen tage bolden til sig og nemt sende den i mål.

Resultatet betød, at Shakhtar var presset til at gå frem og jagte et føringsmål. Missionen lykkedes efter endnu et regulært forsvarskiks. En lang bold blev sendt op mod Douglas Costa, der mellem passivt spillende og ret ubeslutsomme Mats Hummels og Marcel Schmelzer tog afleveringen til sig og på akrobatisk vis hamrede kuglen i kassen til 2-1.

Mats Hummels gjorde dog sin fejl god igen, da han tre minutter før tid headede holdets vigtige udligning i mål, som altså sikrer Dortmund et godt udgangspunkt før returkampen. Den spilles 5. marts på BVB Stadion i Dortmund.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu