Fødevarestyrelsen advarer: Salmonella fundet i hakket svine- og kalvekød

28. januar 2012 05:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fødevarestyrelsen advarer: Salmonella fundet i hakket svine- og kalvekød
Billede mangler

Forbrugere der har købt hakket svine- og kalvekød i enten Super Brugsen, Dagli’ Brugsen, Fakta eller Kvickly skal lige tjekke pakningen en ekstra gang – der kan nemlig være tale om salmonella-inficeret kød.

 

Kødet, der er fremstillet af Hilton Foods i Hasselager, er pakket i 500 gram pakker og har et fedtindhold på 8 til 12 procent.

Det er fremstillet den 16. januar og har en mindst holdbarhed til den 23. januar.

Selvom holdbarhedsdatoen er overskredet kan der være forbrugere, der stadig har kødet opbevaret i fryseren.

Ifølge Fødevarestyrelsen kan kødet, hvis det ikke gennemsteges eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, smitte med salmonella. Symptomerne på en salmonellainfektion er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har kød fra dette parti til enten at kassere det, eller levere det tilbage til butikken, hvor det er købt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu