Frosne bær kan stå bag smitsom leverbetændelse

14. marts 2013 17:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Frosne bær kan stå bag smitsom leverbetændelse
Billede mangler

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere til at være ekstra varsomme, inden du blander frosne bær i desserten eller frugtdrikken.
I de seneste måneder har 30 danske forbrugere fået konstateret smitsom leverbetændelse også kendt som hepatitis A. Statens Seruminstitut (SSI) mistænker, at de frosne bær kan være smittekilden, og derfor retter Fødevarestyrelsen nu fokus på de frosne bær.

 

»Lige som med roskildesyge konserverer frysning leverbetændelsesvirussen, og den bevarer sin levedygtighed. Derfor gør vi forbrugerne opmærksom på de frosne bær,« siger specialkonsulent i Fødevarestyrelsen, Anette Perge.

For at undgå at blive smittet med leverbetændelse, opfordrer Fødevarestyrelsen forbrugerne til at skal koge alle bær, inden man spiser dem. Og hvis virussen skal dræbes, skal bærrene koges i mindst ét minut.

Ifølge Fødevarestyrelsen er symptomerne på levebetændelse blandt andet feber, kvalme, mavesmerter og gulsot. Symptomerne viser sig typisk efter tre til fire uger.

Lige nu forsøger Fødevarestyrelsen sammen med detailbranchen at opspore inficerede bær ved hjælp af kasseboner og kortinformationer fra smittede personer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu