Har Peter Madsen afsløret sin egen rolle i makaber ubådssag på forhånd?

10. oktober 2017 14:58 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Opfinder, ubåds- og raketbygger ... og sigtet i en makaber drabssag.

Er Peter Madsen opfinder, er Peter Madsen raket- og ubådsbygger, er Peter Madsen skyldig i de grufulde anklager, politiet har rettet mod ham? Om Peter Madsen er skyldig i den gruopvækkende drabssag, Københavns Politi har sigtet ham i, er i skrivende stund uvist.

Han er sigtet, og alene derfor, er Peter Madsen ikke skyldig i noget som helst. Det skal en domstol afgøre, hvis eller når sagen mod ham engang kommer for retten.

Peter Madsen er født i 1971. Indtil sensommeren 2017 var han blandt danskere nok mest af alt kendt for at være en opfinder med evner for at fortælle en god historie. Han var kendt for at være en mand, der byggede ubåde og raketter, og som ville ud i verdensrummet og tilbage igen.

Fakta

Overblik: Peter Madsen og Kim Wall

* Torsdag 10. august klokken 19 tager Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall afsted sammen i den hjemmebyggede ubåd “UC3 Nautilus”. De stævner ud fra Refshaleøen i København.

* Natten til fredag melder Kim Walls kæreste hende savnet. Wall er ikke kommet hjem fra ubådsturen, der burde være endt sent torsdag aften.

* Fredag 11. august finder man efter lang tids eftersøgning “UC3 Nautilus” i Køge Bugt. Ubåden begynder at synke, og Peter Madsen bliver reddet i land. Han siger, at ubåden gik ned efter en fejl i den ene ballasttank.

Politiet oplyser, at Madsen skulle have forklaret, at Kim Wall blev sat i land på Refshaleøen.

* Lørdag 12. august bliver Peter Madsen varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

* Natten til søndag får man ubåden bragt på land, og undersøgelserne af ubåden begynder. Københavns Politi siger, at ubåden sank som følge af en bevidst handling. Politiet melder ud, at de formoder, at Kim Wall er død.

* Mandag 21. august oplyser politiet, at Peter Madsen har forklaret, at Kim Wall døde om bord på ubåden som følge af en ulykke. Han har efterfølgende skaffet sig af med liget i Køge Bugt.

Om eftermiddagen anmelder en cyklist fundet af et kvindelig i vandet ved Vestamager. Ud på aftenen bekræfter politiet, at der er fundet en torso uden hoved, arme og ben. Identiteten kan ikke umiddelbart fastslås.

* Tirsdag 22. august oplyser politiet, at arme, hoved og ben er blevet fjernet ved en “bevidst afskæring”. Politiet oplyser dagen efter, at dna-profilen matcher Kim Wall.

Politiet fortæller også, at blodspor fra ubåden matcher dna fra torsoen.

* Torsdag 24. august er Peter Madsen på ny til afhøring hos politiet. Her bliver han sigtet for usømmelig omgang med lig. Han erkender sig skyldig i at have begravet Kim Wall til søs, men han nægter at have parteret hende.

* Tirsdag 5. september afgiver Peter Madsen forklaring i byretten og bliver varetægtsfængslet i fire uger. Han er nu sigtet for både drab og usømmelig omgang med lig, og retten finder, at der er begrundet mistanke om, at han er skyldig i begge dele.

* Tirsdag 3. oktober fremlægger anklagemyndigheden nye beviser i sagen efter at have undersøgt Peter Madsens computer. Han bliver varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

* Fredag 6. oktober gør dykkere et fund i Køge Bugt, som “formentlig” er relateret til sagen

* Lørdag 7. oktober oplyser Københavns Politi, at man har fundet Kim Walls hoved, to ben og tøj. Dødsårsagen er dog endnu ikke fastlagt.

Kilde: Ritzau.

Intet af det har forandret sig; den fortælling om Peter Madsen findes stadig, men nu er der føjet et dystert lag til fortællingen om ubåds- og raketbyggeren. Som sagerne står, er Peter Madsen sigtet for at have dræbt en kvinde. Han er af politiet mistænkt for at have slået journalisten Kim Wall ihjel, og for at have parteret hende, ombord på ubåden UC3 Nautilus.

For den korte version af fortællingen, der er Peter Madsen, kan du klikke dig gennem galleriet til denne artikel.

Drømme om rummet

Men før alt det fandtes altså fortællingen om opfinderen, der så mod stjernerne, og havde bygget en maskine, der kunne tage ham under vandet. Peter Madsen har ifølge Berlingske fortalt, at hans passion for raketter startede, da han var otte år gammel.

Her viste han sin mor en tegning af en Saturn V-raket, og han forsøgte at forklare hende, hvordan flertrinsraketter fungerer. Hans passion for raketter var medvirkende til, at han er medstifter af foreningen Copenhagen Suborbitals, der har arbejdet på at sende et menneske ud i rummet gennem friviligt arbejde og donationer.

Konflikten skilte dem ad

Peter Madsens ambitioner om at sende en dansk hjemmebygget raket ud i rummet delte han i årevis med Kristian von Bengtson, men Peter Madsen måtte forlade Copenhagen Suborbitals efter en konflikt.

Det fik ham til at stifte Raketmadsens Rumlaboratorium, beliggende på Refshaleøen Han har også været medlem af Dansk Amatør Raket Klub og Aurora Projekt Group, hvor han har specialiseret sig i raketmotorer, skriver Ritzau.

Da Peter Madsen forlod gruppen, han selv havde været med til at stifte, gav han sit eget bud på, hvorfor han og Kristian vong Bengtson ikke kunne samarbejde længere.

– Kristian var den professionelle, som kom mandag til fredag og gik hjem kl. 14. Men at gå ind i noget betyder for mig 100 procent. At gå ind med alt, hvad man har, sagde Peter Madsen ifølge Berlingske til BT i november 2016.

Vil ud i rummet og tilbage igen

For Peter Madsen virker det til, at der har været ét klart formål med raketbyggerierne gennem årene. Han har vist ambitioner om at bygge en raket, der kan sende ham i i rummet og bringe ham sikkert ned igen.

– Selvfølgelig skal jeg flyve ud i rummet, sagde Peter Madsen til Søndagsavisen i et interview.

Under vandet

Ifølge Ritzau har Peter Madsen designet og bygget flere ubåde i sin fritid, herunder Freya og Kraka. Den mest kendte ubåd er utvivlsomt UC3 Nautilus. Ubådens navn er gået verden rundt, efter at det stod klart, at Kim Wall tilbragte sine sidste levende timer ombord på UC3 Nautilus.

Ifølge et inteview med Søndagsavisen blev ubådene også den opfindelse, der gjorde, at Peter Madsen kunne leve af at være den, han har været i medierne de sidste mange år; en opfinder med store ambitioner.

– Jeg fik et produkt, jeg kunne sælge. Ikke som en masseproduceret knallert, men jeg fik en historie om ubåden, jeg kunne rejse rundt og fortælle om, og det var der gode penge i, har han udtalt til Søndagsavisen.

Går ikke af vejen for et skænderi

Ifølge Berlingske, der har talt med blandt andet Thomas Djursing, chefredaktør på Ingeniøren og forfatter til en bog om sagens hovedperson, er er Peter Madsen ikke kendt for at være voldelig, men han ér kendt for at være en mand, der taler med store bogstaver.

-Han er ikke voldelig, han drikker ikke, tager ikke stoffer. Han er en mand med sunde værdier. Til gengæld skændes han med gud og hver mand, jeg har også selv skændtes med ham. Men sådan er det jo ofte med mennesker, der er dybt drevet af en passion, har Thomas Djursing udtalt til BT, ifølge Berlingske.

Thomas Djursing har også givet udtryk for, at Peter Madsen har et heftigt temperament, men han blev stadig chokeret, da han hørte, at Peter Madsen var mistænkt for drab.

Det opsigtsvækkende citat

I 2014 talte Peter Madsen med Søndagsavisen. Det blev til et portæt, der handlede om både ubåde og rumraketter, og så er det her, man kan læse et citat, der set i lyset af anklagerne mod opfinderen, virker en kende gruopvækkende.

– Jeg håber, at jeg på sigt får en kriminel løbebane. Ikke at jeg vil røve en bank. Nej, for satan, det må ikke gå ud over nogen, lød det fra Peter Madsen, der uddybede, hvad han ville gøre istedet.

– Jeg vil gerne i al hemmelighed bygge en kæmpestor brintballon og flyve ind over København i den, mens et hav af politibiler jagter mig nede på jorden. Ballonen vil jeg lande mellem de to spir på Roskilde Domkirke, mens politiet står klar til at fange mig. Jeg ved ikke, om det bliver lige præcis det, jeg kommer til at gøre, men jeg vil gerne lave en happening af gigantiske dimensioner, sagde han med et smil til Søndagsavisen.

Kilder: Ritzau, Berlingske, Søndagsavisen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu