Politiet forsøger stadig at besvare dette vigtige spørgsmål i ubådssagen

13. oktober 2017 14:37 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Hvordan døde Kim Wall? Det spørgsmål strides drabsmistænkte Peter Madsen med politiet om.

I to måneder har Københavns Politi søgt at besvare dette centrale spørgsmål i ubådssagen; hvordan døde Kim Wall? Det er et spørgsmål, der findes mindst to svar på.

Siden man hos Københavns Politi har sigtet ubåds- og raketbyggeren Peter Madsen for at have dræbt den svenske journalist, og siden Peter Madsen selv nægter at have dræbt Kim Wall, er svarene modstridende.

Peter Madsen er selv varetægtsfængslet i sagen, og han gjorde det omkring 11. oktober klart, at han ikke længere ønsker at tale med politiet i sagen. Det skete, efter at Københavns Politi meddelte, at man havde fundet Kim Walls hoved og ben efter lang tids søgen.

Hvordan døde Kim Wall, ifølge Peter Madsen?

Peter Madsen har selv forklaret, at Kim Wall døde, da hun blev ramt af en 70 kilo tung luge om bord på ubåden UC3 Nautilus. Ifølge Peter Madsen var Kim Wall på vej op gennem lugen til kommandobroen på ubåden.

I retten har Peter Madsen fortalt, at han gik først, og at han holdt lugen for Kim Wall. Da hun var på vej igennem lugen, gled han, og Kim Wall blev ramt. Hun faldt ned på gulvet i ubåden, ifølge Peter Madsen, og døde kort efter.

– Hvis jeg havde kunnet holde fodfæste, havde vi ikke siddet her i dag, har Peter Madsen fortalt i retten.

Hvordan døde Kim Wall, ifølge politiet?

Der er ingen tvivl om, at man hos Københavns Politi ikke er ubetinget enige med Peter Madsen og hans forklaring om, hvordan Kim Wall døde. Samtidig  er det vigtigt at understrege, at man hos politiet ikke har meldt noget videre ud om, hvordan Kim Wall er blevet slået ihjel.

Sikkert er det, at Peter Madsen er sigtet for at have dræbt Kim Wall og for at have parteret liget, inden det blev smidt over bord, og spørgsmålet er så, hvem man ønsker at tro. Peter Madsens påstand forklarer ikke, hvordan døde Kim Wall er blevet fundet parteret i form af torso, hoved og ben.

Hvem skal man tro på?

Påstanden om, at Kim Wall blev ramt af en ubådsluge møder modstand, da der ifølge politiet ikke er fundet spor af fraktur på kraniet fra Kim Wall. Da Ritzau 7. oktober talte med tidligere efterforskningsleder og kriminalkommissær ved Rejseholdet Kurt Kragh, gjorde han det klart, at politiet efter hans overbevisning har en stærk sag, når det kommer til at finde frem til sandheden om Kim Walls død.

– Jeg kan slet ikke se, at politiet kan stå stærkere i den her sag, sagde Kurt Kragh til Ritzau. Han er overbevist om, at det er et spørgsmål om tid, førend at politiet kan lægge deres version frem om, hvordan Kim Wall døde.

– Det vil undre mig meget, hvis retsmedicinerne ikke finder frem til en plausibel dødsårsag. Om det skal findes i halsregionen med tungeben og halsbrusken, som man typisk ser frakturer på, kan jeg ikke sige. Det er helt sikkert noget, retsmedicinerne vil undersøge, om der er brud på, sagde Kurt Kragh.

Fakta

Overblik: Peter Madsen og Kim Wall

* Torsdag 10. august klokken 19 tager Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall afsted sammen i den hjemmebyggede ubåd “UC3 Nautilus”. De stævner ud fra Refshaleøen i København.

* Natten til fredag melder Kim Walls kæreste hende savnet. Wall er ikke kommet hjem fra ubådsturen, der burde være endt sent torsdag aften.

* Fredag 11. august finder man efter lang tids eftersøgning “UC3 Nautilus” i Køge Bugt. Ubåden begynder at synke, og Peter Madsen bliver reddet i land. Han siger, at ubåden gik ned efter en fejl i den ene ballasttank.

Politiet oplyser, at Madsen skulle have forklaret, at Kim Wall blev sat i land på Refshaleøen.

* Lørdag 12. august bliver Peter Madsen varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

* Natten til søndag får man ubåden bragt på land, og undersøgelserne af ubåden begynder. Københavns Politi siger, at ubåden sank som følge af en bevidst handling. Politiet melder ud, at de formoder, at Kim Wall er død.

* Mandag 21. august oplyser politiet, at Peter Madsen har forklaret, at Kim Wall døde om bord på ubåden som følge af en ulykke. Han har efterfølgende skaffet sig af med liget i Køge Bugt.

Om eftermiddagen anmelder en cyklist fundet af et kvindelig i vandet ved Vestamager. Ud på aftenen bekræfter politiet, at der er fundet en torso uden hoved, arme og ben. Identiteten kan ikke umiddelbart fastslås.

* Tirsdag 22. august oplyser politiet, at arme, hoved og ben er blevet fjernet ved en “bevidst afskæring”. Politiet oplyser dagen efter, at dna-profilen matcher Kim Wall.

Politiet fortæller også, at blodspor fra ubåden matcher dna fra torsoen.

* Torsdag 24. august er Peter Madsen på ny til afhøring hos politiet. Her bliver han sigtet for usømmelig omgang med lig. Han erkender sig skyldig i at have begravet Kim Wall til søs, men han nægter at have parteret hende.

* Tirsdag 5. september afgiver Peter Madsen forklaring i byretten og bliver varetægtsfængslet i fire uger. Han er nu sigtet for både drab og usømmelig omgang med lig, og retten finder, at der er begrundet mistanke om, at han er skyldig i begge dele.

* Tirsdag 3. oktober fremlægger anklagemyndigheden nye beviser i sagen efter at have undersøgt Peter Madsens computer. Han bliver varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

* Fredag 6. oktober gør dykkere et fund i Køge Bugt, som “formentlig” er relateret til sagen

* Lørdag 7. oktober oplyser Københavns Politi, at man har fundet Kim Walls hoved, to ben og tøj. Dødsårsagen er dog endnu ikke fastlagt.

Kilde: Ritzau.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu