It-fagforening anbefaler nej til OK

16. marts 2012 23:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
It-fagforening anbefaler nej til OK
Billede mangler

Stem ‘nej’ til overenskomst-aftalen. Sådan lyder den klare besked nu fra Samdata/HK til medlemmerne.
Aftalen, der ligger på bordet, giver reelt ikke flere kroner på lønchecken, skriver it-fagforeningen i en pressemeddelelse.
“Der er tale om krummer, som ikke har nogen betydning, og som ikke gør nogen mætte. Ingen af de syv hovedmål vi havde, kom overhovedet i spil under forhandlingerne,” siger SamdataHK’s næstformand Per Robert Nedergaard Nielsen.
På møderne op til forhandlingerne, havde tillidsmændene givet forhandlerne besked om, at det mest presserende problem var det massive overarbejde, som der ikke betales ekstra for på jobløn-aftalerne. Her indgår overarbejde som en del af aftalen.
“Problemet er, at vi ikke har noget værktøj til at dæmme op, når medarbejderne konstant skal arbejde over i langvarige perioder,” forklarer Per Robert Nedergaard Nielsen.
Som næstformand i SamdataHK var han en af de tre i forhandlingsudvalget. Han fortæller, at der slet ikke var hul igennem på kerneområderne:
“Hver gang vi var i nærheden af at tale om problemerne med overarbejde, blev de voldsomt stive i betrækket,” siger han med henvisning til modparten.
SamdataHK ønskede også en form for reallønssikring, men det kommer heller ikke i spil.
Dermed begyndte resultaterne at blive ubetydelige, lyder det fra fagforeningen, og der var heller ikke væsentlige fremskridt for andre HK’ere, så det kunne have betalt sig være solidarisk.
“Vi kunne have anbefalet et “Ja”, hvis vi havde fået afskaffet 50 procent-reglen. SamdataHK-medlemmerne er ganske vist ikke omfattet af reglen, men vi havde gerne bakket op, hvis de øvrige HK’ere var sluppet af med reglen,” siger Per Robert Nedergaard Nielsen.
50 procent-reglen betyder, at mindst halvdelen af de ansatte, som udfører HK-arbejde, også skal være medlem af HK for, at der kan rejses krav om overenskomst.
De forbedringer som overenskomstaftalen trods alt indeholdt, var små fleksibilitets-ændringer, som typisk ville være til fordel for både arbejdsgivere og medarbejdere.
For eksempel ville det være muligt at spare efteruddannelse op hen over tre år, nemmere at flytte rundt på barselsuger. Aftalen ville også gøre det muligt for medarbejdere at nedtrappe arbejdstiden for egen regning de sidste fem år før pensionsalderen.
Per Robert Nedergaard Nielsen understreger, at SamdataHK heller ikke fik forbedringer ved de forrige to overenskomster, og at der derfor ikke har været reelle forbedringer siden 2007.
Den endelige afgørelse ligger nu hos medlemmerne, der i løbet af en uges tid vil modtage stemmesedlen med posten.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu