John Kerry taler fred med Israel og palæstinenserne

4. februar 2013 02:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
John Kerry taler fred med Israel og palæstinenserne
Billede mangler

USA: John Kerry overtog i fredags posten som amerikansk udenrigsminister efter Hillary Clinton, og han har allerede taget hul på et stykke arbejde, der har stået højt på dagsordenen hos hans forgænger og flere før hende.

 

Søndag ringede John Kerry til Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas, i et forsøg på at sparke fredsforhandlinger i gang.

– Ministeren understregede sit eget og præsident Obamas personlige engagement i støtten til sikkerheden i Israel og forfølgelsen af en varig fred mellem israelerne og palæstinenserne, siger Victoria Nuland, der er talskvinde for det amerikanske udenrigsministerium, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

En talsmand for Benjamin Netanyahu bekræfter, at der har fundet en telefonsamtale mellem premierministeren og John Kerry sted, men vil ikke afsløre detaljer fra samtalen.

Lørdag bad Israels præsident, Shimon Peres, Benjamin Netanyahu om at danne en ny regering efter parlamentsvalget 22. januar. Den siddende premierminister takkede ja og rettede selv fokus ind på den blodige konflikt med palæstinenserne ved at opfordre Mahmoud Abbas til at genoptage fredsforhandlingerne med Israel.

– Hver dag der går, hvor vi ikke taler om en måde at skabe fred for vores folk, er en dag spildt, sagde Netanyahu.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu