Nu kommer facebook timeline: Ryd op før alle kan se hele dit liv

27. januar 2012 08:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nu kommer facebook timeline: Ryd op før alle kan se hele dit liv
Billede mangler

Indtil nu har det været valgfrit for brugerne, om de ville skifte til det nye design ”timeline”, men i løbet af kort tid får alle besked på at ændre deres facebook-profil til det nye design. Ifølge britiske Daily Mail sker det i løbet af få uger.
 
Det får stor betydning for den måde, hvorpå vi kan snage i hinandens liv. For mens man indtil nu har skullet ”scrolle” langt ned på hver enbkelt brugers profil, hvis man skulle se gamle status-opdateringer, så kan man på timeline komme årevis tilbage med et enkelt klik.
 
Dermed bliver det meget mere tydeligt for brugerne, hvornår man er gået ind og ud af parforhold, hvilke kommentarer, man har givet andre, og hvad man har gået og lavet i ens dagligdag. Også jobskifte, deltagelse i fester, gamle drukbilleder og andet sjovt dukker op til overfladen igen – hvis man ikke er hurtig.
 
For man kan nemlig undgå, at andre mennesker kan snage alt for meget i ens privatliv. Det kræver dog lidt arbejde. For der er ingen vej uden om, hvis man vil slette sporene fra tidligere eskapader.
 
Man er nødt til at gå tilbage til hver enkelt begivenhed og vurdere, om den skal slettes, eller lægges til frit skue for andre. Den lidt nemmere metode er, at sørge for kun ens egne venner kan se statusopdateringer, billeder og så videre – så bliver det da i det mindste inden for bekendtskabskredsen og er ikke stillet til frit skue for eksempelvis kommende arbejdsgivere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu