Osama brød AGF-forbandelsen: Sejren giver ro

17. marts 2013 20:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Osama brød AGF-forbandelsen: Sejren giver ro
Billede mangler

De aarhusianske fodbold-supportere smiler igen.

 

For første gang siden 17. september i fjor sikrede den jyske storbys Superliga-mandskab en  sejr på hjemmebane, da kampen mod OB blev vundet 2-1. Og nu ligger AGF lunt placeret på femtepladsen med 33 point – et mere end OB.

– Sejren giver ro, sagde hjemmeholdets kantspiller, Osama Akharraz, der blev matchvinder, da han 20 minutter før tid lobbede bolden i mål til slutresultatet 2-1.

– Det var skønt at se bolden blafre i netmaskerne. Hvis ikke vi havde fået point mod OB, er jeg sikker på, at både presse og tilhængere ville have kritiseret os hårdt. Faktum er jo, at vi ikke har spillet særligt godt i forårets første kampe. Men nu vandt vi, og så er munden lukket på dem. I hvert fald et stykke tid, sagde Osama Akharraz med et smil.

Osama Akharraz tvivlede dog på, at AGF ville vinde, da OB på Emil Larsens fuldtræffer kom foran 1-0 allerede efter syv minutters spil.

– Det var som at få en kold spand vand i hovedet. Men i stedet for at slå op i banen blev vi ved med at fighte. Fortsætter vi ad den vej, tegner foråret lyst for os, sagde Osama Akharraz, der blev rost til skyerne af AGF-træner Peter Sørensen efter kampen:

– Begge vores fløje var stærkt spillende. Osamas driblinger sad lige i øjet, og Stephan Petersen havde nogle fine indlæg. Sejren genopretter vores helt klart vores lidt slidte selvtillid.

I OB-lejren hang både spillere og træner til gengæld med hovedet.

– Kald det bare krise. Vi tager gerne ’aben på skuldrene i denne spillerunde. I den næste sender I (pressen, red.) den sikkert videre til en anden klub. Sådan plejer det jo at være. Men de vilkår lever jeg fint med, sagde OB-træner Troels Bech til de udsendte mediers repræsentanter uden for omklædningsrummet på NRGi Park i Aarhus og tilføjede:

– Helt skidt synes jeg nu ikke, at det ser ud for os. Vi befinder os i en proces, hvor spillestilen lægges om. Det må kritikerne acceptere. Mod AGF spillede vi klart bedre end i vores seneste par kampe (mod AaB og Horsens, red.), og vi er altså kun to point fra den fjerdeplads, der er vores erklærede mål i denne sæson, sagde Troels Bech.

Set fra sidelinien lignede OB-målmand Jesper Christiansen endnu engang en spiller, der manglede skarphed i sit spil. Flere gange placerede han sig forkert.

Men ikke desto mindre forsvarede Troels Bech ham.

– Jesper kan ikke klandres for, at markspillere kikser umiddelbart før, de scorer mod ham, sagde Troels Bech.

Jesper Christiansen var heller ikke utilfreds med egen præstation.

– Jeg føler ikke, at jeg kunne have gjort meget anderledes. Men resultatet skuffer mig. I øjeblikket går tingene desværre ikke vores vej, sagde han

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu