Se opskriften: Nem og lækker julekonfekt

28. november 2011 21:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Se opskriften: Nem og lækker julekonfekt
Billede mangler

Det eneste, man skal bruge, er marcipan, nougat, smeltet chokolade, lidt frugtfarve og nødder og måske nogle udstikkere. Så er der dækket op til fest og fantasifuld julehygge.
Her er to meget nye, nemme og hurtige opskrifter på smagfuld konfekt:
Skovbærkonfekt – 40 stk.:
400 g ren rå marcipan med skovbær
100 g mandelflager
200 g mørk overtræk
Rist mandelflager på en bageplade i ovnen – ca. 15 min. ved 160° C. Skær skiver af marcipanen og del den på skrå, så det bliver til trekanter. Vend trekanterne i mandelflagerne og dyp dem i mørk overtræk.
Tips: Overtræk kan erstattes med mørk chokolade, som skal tempereres.
Himmelsk kokoskonfekt – 20-25 stk.:
200 g marcipan
30 g kokosmel
2 spsk. mørk sirup
200 g hvid chokolade
150 g kokosmel
Ælt marcipan, kokosmel og mørk sirup sammen. Del herefter marcipanen i 20-25 stk. afhængigt af ønsket størrelse. Overtræk herefter med tempereret hvid chokolade og vend i eller drys med kokos inden konfekten sættes på køl i ca. 2 timer.
På Odense Marcipan hjemmeside – www.odense-marcipan.dk – findes der mere inspiration og mange flere opskrifter på julekonfekt til både børn og voksne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu