Strauss-Kahn skal i retten for stuepige-sex

1. maj 2012 17:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Strauss-Kahn skal i retten for stuepige-sex
Billede mangler

En dommer afviser diplomatisk immunitet til Dominique Strauss-Kahn, oplyser New York Post ifølge nyhedsbureauet AFP. Avisen har angiveligt fået adgang til dommen, der offentliggøres senere tirsdag.
Afgørelsen baner vej for et civilt søgsmål i den meget omtalte sexsag fra 2011, hvor den tidligere chef for Den Internationale Valutafond (IMF) er anklaget for at have tvunget en stuepige på et hotel i New York til oralsex.
Det er stuepigen, der har ønsket at anlægge et civilt søgsmål, efter at en egentlig straffesag blev droppet sidste år, fordi anklagemyndigheden ikke mente, at stuepigen ville udgøre et troværdigt vidne.
Det var i forbindelse med den civile sag, at Dominique Strauss-Kahn påkaldte sig diplomatisk immunitet.
Hele sagen tog sin begyndelse i maj 2011, da Strauss-Kahn blev anholdt på et Air France-fly kort inden afgang fra New York for at have begået sexovergreb på en stuepige i sin suite på hotellet. Han blev sigtet for seksuelt overgreb og forsøg på voldtægt.
Siden blev anklagerne frafaldet, fordi stuepigen havde løjet undervejs i efterforskningen og derfor blev anset som utroværdig.
Strauss-Kahn, som egentlig var udset til at blive Socialisternes præsidentkandidat i Frankrig ved dette års valg, har siden indrømmet en seksuelt hændelse, men han hævder, at den ikke var karakteriseret ved vold eller tvang.
Kort efter sagens udspring trak Strauss-Kahn sig tilbage som chef for IMF. Han nåede at sidde på posten i næsten fire år.
Før det var han aktiv i fransk politik og nåede blandt andet at sidde på posten som industriminister og en kombineret stilling som økonomi-, finans- og industriminister.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu