Topmodel vil finde skønheder i slumbyer

6. juni 2012 06:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Topmodel vil finde skønheder i slumbyer
Billede mangler

Den brasilianske supermodel Gisele Bundchen lancerede tirsdag en dyst om at opdage nye talenter til catwalken i Brasiliens mange slumkvarterer. Vinderen stilles en kontrakt som model i udsigt.
– Jeg føler mig privilegeret over at sponsere det her projekt, siger Bundchen og minder om, at hun selv blev afvist af hele 42 modelbureauer i begyndelsen af sin karriere, da hun kun var 17 år.
– Først i forsøg nummer 43 blev jeg accepteret, siger den nu 34-årige i forbindelse med lanceringen af den landsdækkende konkurrence.
Ved åbningsdysten deltog 30 kvinder mellem 18 og 22 år i håb om at opnå rigdom og berømmelse.
Skønhedskonkurrencen arrangeres af slumkvarterernes sammenslutning (CUFA) i samarbejde med en kosmetikproducent. Målet med konkurrencen er at øge “slumbeboernes selvværd”.
– I skal kende jeres gode sider til fotograferingerne. Og I skal vise udholdenhed, sagde Bundchen til deltagerne.
I anden fase af konkurrencen vil et dommerpanel vælge én model fra hver af Brasiliens 27 delstater. Finalen holdes i Rio de Janeiro i august eller september.
– Selv om hun er hvid, er det vigtigt, at Bundchen er her, fordi hun er brasilianer og kendt over hele verden, siger en af deltagerne, den 19-årige Rafaella Lemes.
Da det årlige modeshow for sommer- og strandtøj åbnede i Rio den 22. maj, blev begivenheden skæmmet af protester mod, at sorte kvinder er underrepræsenteret som modeller.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu