Tre lussinger til Obamas kamp mod skydevåben

18. april 2013 00:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tre lussinger til Obamas kamp mod skydevåben
Billede mangler

USA: Onsdag var mildest talt ikke Obamas dag. Først fik præsidenten tilsendt et brev med det livsfarlige giftstof ricin, som dog blev opsnappet af sikkerhedstjenesten Secret Service. Efterfølgende afviste Senatet hans forslag om grundigere baggrundstjek af våbenkøbere. Og blot et par timer senere blev det til en »third strike and out« for præsidenten, da Senatet ligeledes afviste hans forslag om forbud mod halvautomatiske og dernæst hans forslag om forbud mod store ammunitionsmagasiner, som dem der er blevet brugt i de seneste masseskyderier.

 

»Dette er en skamfuld dag for Washington, men indsatsen for at reducere volden med brug af skydevåben er ikke forbi,« lød Obamas reaktion på nederlaget ifølge Reuters.

54 stemte for præsidentens forslag om at udvide kontrollen med våbenkøbere, så den også omfatter de, der køber deres skydevåben på nettet og til våbenshows, mens 46 stemte imod. Men det lykkedes altså ikke Obama at få de nødvendige 60 stemmer, han skulle bruge for at få ændringsforslaget vedtaget.

Forslaget om forbud mod halvautomatiske våben blev nedstemt med 60 mod 40, mens forbuddet mod store magasiner blev nedstemt med 54 mod 46.

Siden skolemassakren i Newtown i december, hvor 20 børn og seks voksne blev dræbt, har Obama kæmpet for at skærpe våbenlovgivningen i landet.

Men trods bred folkelig opbakning og opfordringer fra familierne til ofrene for skolemassakren i Newtown, kunne Senatets republikanere samt nogle demokrater altså ikke overbevises.

Afstemningen bliver set som en sejr for den amerikanske våbenlobby med National Rifle Association i spidsen og mange republikanere, der mener, at kontrollen vil krænke deres grundlovssikrede ret til at bære våben.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu