Videns- og studiecenter skal sælge folkekirken

26. februar 2013 11:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Videns- og studiecenter skal sælge folkekirken
Billede mangler

Folkekirken skal have et videns- og studiecenter med tre-fire fuldtidsansatte, der skal sætte tal på nye og gamle tendenser i folkekirken og eksempelvis analysere, hvorfor medlemstallet af folkekirken er på vej ned.

 

Ifølge Kristeligt Dagblad skal centret etableres inden for de næste to år, og det skal finansieres med en årlig bevilling fra folkekirkens fællesfond på fem millioner kroner.

»Det er ikke meningen, at centret skal blive en kirkelig osteklokkke, men det skal give mulighed for at analysere den moderne virkelighed i folkekirken,« siger biskoppen i Københavns Stift, Peter Skov-Jakobsen, til Kristeligt Dagblad.

Det er ikke besluttet, hvor centret skal placeres, men Peter Skov-Jakobsen har et centralt ønske til placeringen.

»Vi lægger vægt på, at centret bliver placeret i en universitetsby, så der kan samarbejdes med de teologiske fakulteter og pastoralseminarierne. Det er her, at den primære videnskabelige drivkraft ligger,« siger Peter Skov-Jakobsen.

Søren Østergaard, ph.d. i teologi og daglig leder af Center for Ungdomsstudier, tror, at idéen og økonomien i centret er bæredygtig.

»Nu signalerer folkekirken, at den er parat til mere praksisnær forskning. Tiden har ændret sig, og folkekirken er presset på medlemstallet. Derfor har den nu brug for at finde ud af, hvad der virker, og hvad der ikke virker i forhold til danskerne,« siger Søren Østergaard til Kristeligt Dagblad.

Ideen om et videns- og studiecenter for folkekirken stammer tilbage fra 2010 og blev oprindeligt formuleret af sognepræst Kirsten Jørgensen, lektor på Pastoralseminariet i Aarhus, Ulla Morre Bistrup, formand for Landsforeningen af Menighedsråd Inge Lise Pedersen og sekretariatsleder i Folkekirkens mellemkirkelige Råd, Jørgen Skov Petersen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu