Vigtige spor i ubådssagen: Politiet leder efter dette værktøj

12. oktober 2017 06:17 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Eftersøgningen efter de sidste dele af Kim Walls lig fortsætter, og politiet leder også efter andre centrale spor.

Opdatering klokken 10.01: Politiet oplyser torsdag, at der er fundet en sav i Køge Bugt. Det kan du læse om her. 

Fredag den 6. oktober gjorde dykkere et afgørende fund i den såkaldte ubådssag, da både Kim Walls hoved, ben og tøj blev fundet i Køge Bugt. Dermed mangler politiet kun at finde den afdøde svenske journalists arme for at familien kan få alle Kim Walls jordiske rester til at begrave.

Københavns Politi meldte da også i forbindelse med de nye fund ud, at eftersøgningen i Køge Bugt fortsætter.

Det er dog andre centrale spor i sagen end Kim Walls arme, som politiet forsøger at finde til havs. Københavns Politi mener, at der muligvis er værktøj som er blevet brugt af den drabssigtede Peter Madsen som endnu ikke er fundet. Det skriver Kvällsposten.

– Vi leder blandt andet efter værktøj, som kan have skadet Kim Wall, siger drabschef ved Københavns Politi til Kvällsposten.

Politiet kan dog ikke oplyse nærmere om, hvilken type af værktøj, man leder efter.

– Alle typer af værktøj er interessante for os, siger Jens Møller.

Fakta

Overblik: Peter Madsen og Kim Wall

* Torsdag 10. august klokken 19 tager Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall afsted sammen i den hjemmebyggede ubåd “UC3 Nautilus”. De stævner ud fra Refshaleøen i København.

* Natten til fredag melder Kim Walls kæreste hende savnet. Wall er ikke kommet hjem fra ubådsturen, der burde være endt sent torsdag aften.

* Fredag 11. august finder man efter lang tids eftersøgning “UC3 Nautilus” i Køge Bugt. Ubåden begynder at synke, og Peter Madsen bliver reddet i land. Han siger, at ubåden gik ned efter en fejl i den ene ballasttank.

Politiet oplyser, at Madsen skulle have forklaret, at Kim Wall blev sat i land på Refshaleøen.

* Lørdag 12. august bliver Peter Madsen varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

* Natten til søndag får man ubåden bragt på land, og undersøgelserne af ubåden begynder. Københavns Politi siger, at ubåden sank som følge af en bevidst handling. Politiet melder ud, at de formoder, at Kim Wall er død.

* Mandag 21. august oplyser politiet, at Peter Madsen har forklaret, at Kim Wall døde om bord på ubåden som følge af en ulykke. Han har efterfølgende skaffet sig af med liget i Køge Bugt.

Om eftermiddagen anmelder en cyklist fundet af et kvindelig i vandet ved Vestamager. Ud på aftenen bekræfter politiet, at der er fundet en torso uden hoved, arme og ben. Identiteten kan ikke umiddelbart fastslås.

* Tirsdag 22. august oplyser politiet, at arme, hoved og ben er blevet fjernet ved en “bevidst afskæring”. Politiet oplyser dagen efter, at dna-profilen matcher Kim Wall.

Politiet fortæller også, at blodspor fra ubåden matcher dna fra torsoen.

* Torsdag 24. august er Peter Madsen på ny til afhøring hos politiet. Her bliver han sigtet for usømmelig omgang med lig. Han erkender sig skyldig i at have begravet Kim Wall til søs, men han nægter at have parteret hende.

* Tirsdag 5. september afgiver Peter Madsen forklaring i byretten og bliver varetægtsfængslet i fire uger. Han er nu sigtet for både drab og usømmelig omgang med lig, og retten finder, at der er begrundet mistanke om, at han er skyldig i begge dele.

* Tirsdag 3. oktober fremlægger anklagemyndigheden nye beviser i sagen efter at have undersøgt Peter Madsens computer. Han bliver varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

* Fredag 6. oktober gør dykkere et fund i Køge Bugt, som “formentlig” er relateret til sagen

* Lørdag 7. oktober oplyser Københavns Politi, at man har fundet Kim Walls hoved, to ben og tøj. Dødsårsagen er dog endnu ikke fastlagt.

Kilde: Ritzau.

Københavns Politi har offentliggjort en række fund af genstande, der kan være væsentlige beviser. I posen med kim walls tøj blev der for eksempel også fundet en kniv. Hvorvidt det er denne kniv, der har forårsaget de 25 knivstik, som er konstateret på Kim Walls torso, er der endnu ingen oplysninger om.

Fastspændt på Kim Walls torso og ben samt i poserne med hendes hoved og tøj er der også fundet forskellige metalgenstande, som skulle tynge tingene nede i vandet.

Du kan læse mere om værktøj og genstande, som har været omtalt i sagen, i gennemgangen i billedgalleriet i toppen af artiklen.

Svensk politi: Værktøj kan matche skader

Kvällsposten har talt med kriminalkommisær Mattias Sigfridsson, som er det svenske politis kontaktperson i forbindelse med ubådssagen. Han fortæller, at det danske politi kan være på udkig efter værktøj, som kan stemme overens med skader på Kim Walls krop. Disse fund kan være helt centrale for politiets sag mod Peter Madsen.

– Det er anklageren, der har bevisbyrden. Man skal have fastlagt en kæde af begivenheder, og for at gøre det bør man finde udstyr eller værktøj, som er blevet brugt ved forbrydelsen. Det skal man for at kunne give så klart et billede som muligt af forløbet ved en retssag, siger Mattias Sigfridsson til Kvälssposten.

Kriminalkommisæren oplyser også, at der er fundet mange genstande ved den svenske side af Øresund, men ingen af dem har været interessante for efterforskningen af Kim Walls dødsfald. Derudover modtager det svenske politi også mange tip i sagen, og der bliver sat stor pris på alle henvendelser i sagen, slår Mattias Sigfridsson fast.

Mysteriet Peter Madsen

Den nu drabssigtede Peter Madsen var indtil sensommeren mest kendt for at være en opfinder med evner for at fortælle en god historie. Han var kendt for at være en mand, der byggede ubåde og raketter, og som ville ud i verdensrummet og tilbage igen.

Peter Madsen har deltaget i utallige interview og artikler om sine projekter og sin person. Ganske bemærkelsesværdigt har han blandt andet tidligere udtalt, at han havde en drøm om at lave en “happening af gigantiske dimensioner”, hvor det endte med, at politiet jagtede ham.

Du kan læse meget mere om Peter Madsen i portrættet her.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu