Skip to main content

10 ting i huset du gør rent alt for tit

Rengøring er vigtigt, men man kan også overgøre det.

Der findes en række ting i dit hjem, du formentlig sagtens kan rengøre lidt sjældnere. KLIK VIDERE OG SE 10 EKSEMPLER. Foto: Scanpix.
Der findes en række ting i dit hjem, du formentlig sagtens kan rengøre lidt sjældnere. KLIK VIDERE OG SE 10 EKSEMPLER. Foto: Scanpix.
I mange tilfælde vil det ikke nødvendigt at vaske dit sengetøj hver uge. En gang hver fjortende dag – måske endnu sjældnere, hvis du ikke sveder meget om natten – burde være nok.
Kilde: Reader’s Digest. Foto: Scanpix.
I mange tilfælde vil det ikke nødvendigt at vaske dit sengetøj hver uge. En gang hver fjortende dag – måske endnu sjældnere, hvis du ikke sveder meget om natten – burde være nok. Kilde: Reader’s Digest. Foto: Scanpix.
Har du en stofsofa bør du passe med at spraye og skure for meget med rengøringsmiddel. Hvis der er kommet en plet kan du nøjes med kun at fjerne pletten og ikke nødvendigvis gøre hele sofaen rent.
Kilde: Reader’s Digest. Foto: Scanpix.
Har du en stofsofa bør du passe med at spraye og skure for meget med rengøringsmiddel. Hvis der er kommet en plet kan du nøjes med kun at fjerne pletten og ikke nødvendigvis gøre hele sofaen rent. Kilde: Reader’s Digest. Foto: Scanpix.
Har du et tæppe på gulvet, hvor der ikke er mange der går eller opholder sig – for eksempel under et bord eller et andet møbel – er der ingen grund til at støvsuge der ofte. Måske kun en gang om måneden. Prioriter de steder med meget trafik i stedet for.
Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Har du et tæppe på gulvet, hvor der ikke er mange der går eller opholder sig – for eksempel under et bord eller et andet møbel – er der ingen grund til at støvsuge der ofte. Måske kun en gang om måneden. Prioriter de steder med meget trafik i stedet for. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Især i skrapt sollys kan ens vinduer hurtigt komme til at se beskidte ud. Men ofte er det ikke nødvendigt at bruge vinduesrens hver gang. Tit til vand og sæbe være mindst lige så godt.
Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Især i skrapt sollys kan ens vinduer hurtigt komme til at se beskidte ud. Men ofte er det ikke nødvendigt at bruge vinduesrens hver gang. Tit til vand og sæbe være mindst lige så godt. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Dine køkkenhåndklæder behøver du ikke være overdrevent hys med at vaske. Du kan fint vente indtil de begynder at lugte en lille smule.
Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Dine køkkenhåndklæder behøver du ikke være overdrevent hys med at vaske. Du kan fint vente indtil de begynder at lugte en lille smule. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Det samme gælder i øvrigt også for håndklæderne på badeværelset.
Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Det samme gælder i øvrigt også for håndklæderne på badeværelset. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Du skal være varsom med at vaske trægulvet for meget. Det slider nemlig.
Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Du skal være varsom med at vaske trægulvet for meget. Det slider nemlig. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Når du klarer tøjvasken bør du også tænke over, hvor meget vaskepulver du bruger. Ofte kan du nøjes med meget mindre end anbefalingen, og du sparer derfor både penge og på tøjet.
Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Når du klarer tøjvasken bør du også tænke over, hvor meget vaskepulver du bruger. Ofte kan du nøjes med meget mindre end anbefalingen, og du sparer derfor både penge og på tøjet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
En lædersofa kan blive slidt, hvis du skrubber for meget med klude og andet. Ofte kan du sagtens vente med at tørre den over.
Kilde: Reader’s Digest. Foto: Scanpix.
En lædersofa kan blive slidt, hvis du skrubber for meget med klude og andet. Ofte kan du sagtens vente med at tørre den over. Kilde: Reader’s Digest. Foto: Scanpix.
Det samme gælder med træmøbler, der hurtigt kan blive slidt af den megen rengøring.
Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Det samme gælder med træmøbler, der hurtigt kan blive slidt af den megen rengøring. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.

God hygiejne i hjemmet er ekstremt vigtigt – især i disse corona-tider.

Selvom rengøringen bør foregå forholdsvis ofte, findes der dog også ting, man nemt kan komme til at vaske for meget.

Det skriver det amerikanske magasin, Reader’s Digest.

Magasinet har således udpeget en liste med 10 ting i hjemmet, mange formentlig kommer til at gøre rent for ofte – men hvor man sagtens kan slække lidt på hygiejnekravene.

Du kan se listen i galleriet ovenfor.

Husk de gemte steder

Når talen er på fejl i rengøring, så er det også vigtigt at huske at gøre rent de steder, man ikke normalvis kommer ofte.

Selv ved en hovedrengøring er der steder, som er nemme at overse, fordi man simpelthen ikke er opmærksom på dem.

I artiklen nedenfor kan du se, hvilke ting du formentlig har glemt at gøre rent – men som du gør klogt i at forsøge at huske.

Disse ting har du sikkert aldrig gjort rent

Del din kommentar