13-årig voldsomt forbrændt i TikTok-ulykke

En TikTok-udfordring gik grueligt galt for Destini Crane fra Portland den 13. maj. Hun kom til at sætte ild til sig selv, og nu ligger hun på hospitalet med slemme tredjegradsforbrændinger

En TikTok-udfordring gik grueligt galt for 13-årige Destini Crane, som blev voldsomt forbrændt. Foto: Andrea Crane/GoFundMe
En TikTok-udfordring gik grueligt galt for 13-årige Destini Crane, som blev voldsomt forbrændt. Foto: Andrea Crane/GoFundMe
Udgivet Opdateret

Se flere fotos i billedgalleriet herover

13-årige Destini Crane, som bor med sin familie i Portland i delstaten Oregon i USA, har i mere end to uger været indlagt på intensivafdelingen med tredjegradsforbrændinger på især hals, hoved og begge arme. Ude af stand til at kommunikere med sin familie.

Der er efter al sandsynlighed tale om en såkaldt TikTok-challenge, der er gået helt galt, ifølge mediet ABC News.

Tilsyneladende forsøgte den 13-årige pige 13. maj at lave en video på det sociale medie TikTok, som benyttes flittigt af unge, hvor hun tog en udfordring op.

Udfordringen går ud på, at man skal tegne en figur på et spejl med en brændbar væske og dernæst sætte ild til den.

Men i stedet for, at ilden fik fat i den brændbare figur, fik den fat i Destini Crane, hvis mobiltelefon stadig var i færd med at optage, da forældrene fandt den.

“Tror hun flipper ud”

Destini Cranes mor hørte pludselig datteren skrige ude fra badeværelset.

“Så jeg skyndte mig derhen, og da jeg åbnede døren, var der ild overalt. Destini brændte, og alle mulige ting på badeværelset brændte,” fortæller Kimberly Crane.

Badeværelset bærer præg af spor af brand efter ulykken.

Destini Crane har på grund af sine skader endnu ikke selv været i stand til at fortælle, hvad der helt præcist skete på badeværelset i familiens lejlighed.

Men familien har en formodning om hændelsesforløbet ud fra de ting, de har fundet – en lighter, et lys og en flaske husholdningssprit – samt samtaler med hendes venner.

“Jeg tror, at når hun vågner op og fuldt forstår, hvad der er sket, flipper hun ud,” siger Kimberly Crane.

Nedsat førlighed resten af livet

Pigens tilstand er blevet forbedret siden ulykken.

“Hævelserne i ansigtet er næsten væk, og hun kan nu åbne begge øjne og se med dem, og hun kan bruge sin venstre arm og begyndte at sige ord – men kan dog endnu ikke tale,” lyder det fra hendes lillesøster, Andrea Crane, i en opdatering mandag i denne uge.

Men hendes storesøster har brug for hudtransplantationer på hals, bryst, højre side af overkroppen, den højre arm og en del af venstre arm, og disse transplantationer samler Andrea Crane penge ind til.

De første operationer har allerede fundet sted. Nu skal Destini Crane flyttes til brandsårsafdelingen, hvor hun skal i gang med genoptræning, som kan tage flere år.

Hun kommer dog ikke uden om at have nedsat førlighed resten af livet.

Mor opfordrer: Vær opmærksom

Hendes mor, Kimberly Crane, opfordrer nu andre forældre til at interessere sig for, hvad deres børn foretager sig på de sociale medier.

“Jeg var nok ikke opmærksom nok, når hun viste mig ting på TikTok, og hvad hun selv gik og lavede. Det er virkelig vigtigt at være til stede i børnenes liv og huske at spørge dem om, hvad de har gang i.”

Se flere fotos i billedgalleriet herover

Powered by Labrador CMS