Skip to main content

130 km/t med påhæng

Nordjyllands Politi har i løbet af februar kontrolleret hastigheder på de vintervåde veje i særlig grad. Resultatet er ikke opmuntrende

Det gik rigtigt stærkt på motorvej E39. 24 bilister fik snuppet kørekortet. Foto: Rådet for Sikker Trafik.

Det gik rigtigt stærkt på motorvej E39. 24 bilister fik snuppet kørekortet. Foto: Rådet for Sikker Trafik.

Farten er for høj blandt bilister i det nordjyske. Simpelthen.

Sådan starter en revsende pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi.

Her er man ikke helt tilfreds med landsdelens opførsel og ageren i trafikken.

Det er den konklusion, som politikommissær Thomas Ottesen noterer sig efter flere fartkontroller i Nordjyllands Politikreds i løbet af februar måned, senest dokumenteret i en motorvejskontrol afholdt i uge seks, hvor kolleger fra lokalstationen i Hjørring foretog højhastighedskontrol på E39 imellem Hjørring og Aalborg.

Målet ved lige præcis denne aktion var, oplyser politikommissæren, de helt hurtige bilister – det vil sige dem, der erfaringsmæssigt kan findes på de for tiden knap så befærdede motorveje.

130 – med påhæng

Vejret taget i betragtning – der var nemlig både koldt og blandet føre – så blev der målt i alt 24 bilister med en hastighed på motorvejen, der var nok til en frakendelse af kørekortet.

Og den hurtigste bilist, som blev målt af politiet, blev registreret med en fart tæt på hele 196 kilometer i timen, mens en bil med et påhængskøretøj blev målt til at køre 130 kilometer i timen.

– Dette er, selv under normale vejrforhold på en sommerdag, helt uacceptable hastigheder, lyder konklusionen fra Thomas Ottesen, der i næste pulsslag benytter lejligheden til at understrege, at fart er farlig:

– Fart er en væsentligt årsag til, at ulykker sker, og den bidrager samtidig til ulykkernes alvorlighed. Så rådet er enkelt: Let trykket på speederen og sæt hastigheden ned – så bidrager du til en mere sikker trafik.

Fokus-uge

I løbet af uge seks havde Nordjyllands Politi i det hele taget sat ekstra ind mod trafiksyndere med flere målinger ud over politikredsen.

Blandt andet omkring Hjørring, Frederikshavn, Hobro og Aalborg.

Det blev til i alt 124 registrerede overskridelser af fartgrænserne, heraf var 102 af disse sager til et klip i kørerkortet. Og 13 kørte endda med en hastighed, der er ensbetydende med en frakendelse af førerretten.

På våde og glatte veje.

– Med til tider minus 10 grader udenfor og både og sne og slud på vejene, lå det ikke lige i kortene, at bødeblokken skulle så flittigt i brug, men det kom den altså, sagde Thomas Ottesen i den forbindelse.

Pressemeddelelse, Nordjyllands Politi.

Del din kommentar