Skip to main content

14-årige Johanne samlede 40.000 ind til dyrene

14-årige Johanne Skriver har samlet 40.000 kroner ind til Nordjyllands Dyreinternat, hvor hun selv har været frivillig, siden hun var ni år gammel.

14-årige Johanne Skriver har samlet 40.000 kroner ind til Nordjyllands Dyreinternat. Her sidder hun med sine to hunde Fie og Buster. Foto: Dyrenes Beskyttelse

14-årige Johanne Skriver har samlet 40.000 kroner ind til Nordjyllands Dyreinternat. Her sidder hun med sine to hunde Fie og Buster. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Det er de færreste teenagere, der på deres egen hånd, stabler en indsamling sammen til fordel for et godt formål. Men det har 14-årige Johanne Skriver.

Efter sin konfirmation kickstartede hun en indsamling til en bålhytte, som de frivillige ved Nordjyllands Internat kan bruge, når de eksempelvis skal spise deres madpakker. Og det må siges at have været en succes.

– Det gik helt vildt godt! Vi havde samlet 15.000 kroner ind på de første 24 timer, og nu har vi fået alle pengene samlet ind, siger Johanne Skriver til Newsbreak.dk.

Startede som katteklapper

Allerede da Johanne Skriver var ni år, fik hun lyst til at være frivillig på et dyreinternat.

– Det var egentlig min ven, der ville være frivillig, men det var mig, der endte med at være på internatet, siger Johanne Skriver.

Hun havde forinden set et amerikansk program om dyreinternater, der skræmte hende en smule. Men da hun sammen med sin familie første gang besøgte et dansk dyreinternat, var det noget helt andet.

– Jeg startede som katteklapper, og der skal man have sine forældre med, så jeg har haft min mor med hele tiden, siger Johanne Skriver.

Som katteklapper har man til opgave at nusse med katte, kaniner og marsvin.

Mor og datter deler kærligheden til internatets dyr, og på femte år er de fortsat frivillige ved Nordjyllands Internat.

Faktisk er Johanne Skrivers mor blevet kredsformand. En post som Johanne Skriver selv drømmer om at indtage, når hun bliver gammel nok.

Noget nyt hver gang

I dag er hendes arbejdsopgaver lidt anderledes, end da hun startede.

– Jeg lufter hunde, gør rent, tømmer opvasker og sådan nogle ting. Det er sjovt. Det er fedt, at man ikke ved, hvad man bliver sat til at lave, siger hun.

Hun er efterhånden også med på aktioner, hvor dyr er i nød. Det har hun virkelig fået smag for.

– Jeg har også sammen med kredsformanden fået lov til at være med på sager om pindsvin for eksempel. Det er helt vildt spændende, siger hun.

Normalt er Johanne Skriver på internatet et par gange om ugen, mens hun sidste sommerferie var på internatet hver dag.

Men i denne tid med nedlukning, så er der ikke adgang for frivillige, og når de må vende tilbage igen, så er der fortsat meget stramme regler om, at der kun må være to frivillige ad gangen, ligesom der blandt andet skal bruges mundbind.

På trods af det glæder Johanne Skriver sig uendeligt meget til den 3. december 2020, hvor hun igen kan komme på internatet.

– Jeg får et tæt forhold til dyrene på internatet, for eksempel havde vi sådan nogle flaskekillinger, som vi var meget tæt på at adoptere én af, siger Johanne Skriver, der blandt andet selv har en Golden Retriever fra en dyreværnssag.

Indsamling til bålhytte

Idéen om en indsamling kom Johanne Skriver på, da hun overhørte nogle af sine kolleger tale om en bålhytte.

– Jeg havde hørt, at de andre havde talt om, at de godt kunne tænke sig en bålhytte. Henover julen tænkte jeg, at det kunne være fedt at lave en indsamling til det, siger hun.

Hun ventede til efter sin konfirmation for, at hun selv kunne starte indsamlingen med 5000 kroner fra egen lomme. Derefter gik det stærkt.

Nu står Nordjyllands Internat med nok penge til at lave en bålhytte, blandt andet fordi en privat valgte at donere det resterende beløb på 15.000 kroner, der manglede for at nå i mål.

– Vi kender ham forholdsvis godt på internatet, og han har virkelig kastet sin kærlighed på det arbejde, vi gør herude og vil utrolig gerne hjælpe. Han kom forbi, kort tid efter Johannes indsamling var startet og spurgte, om der var noget, vi manglede nu og her, for han ville gerne hjælpe. Jeg nævnte indsamlingen til bålhytten, og det var et projekt han utrolig gerne ville støtte, da han kunne opleve projektet ført ud i livet, siger Karina Fisker, der er Internatsleder på Nordjyllands Internat, til Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Johanne Skriver er taknemlig for den støtte, hun har oplevet.

– Det er virkelig fedt, at det har været muligt at samle pengene ind. Vi har fået meget støtte, siger hun.

Det ventes, at bålhytten skal bygges til foråret. Herefter skal den bruges til, at de frivillige kan spise madpakker uden at være i vejen for det daglige arbejde, ligesom den kan bruges til kurser og hyggelige sammenkomster.

– Jeg og en af de andre unge frivillige har talt om, at alle de unge frivillige kunne sove derude engang, siger Johanne Skriver.

Hylder til katte

Hos Nordjyllands Internat er der mellem 100 og 168 frivillige, der sørger for dyrene.

Johanne Skriver er én af dem, og det har hun planer om at være meget længe. Faktisk påtænker hun at dedikere hele sit arbejdsliv til internatdyr.

– Jeg vil gerne være veterinærsygeplejerske og arbejde på et internat, siger hun.

Men inden da er det altså arbejdet som frivillig, hun brænder for.

Og ovenpå sådan en succes som indsamlingen til bålhytten har været, så pønser den 14-årige på endnu én af slagsen.

– Det er ikke det sidste, I har hørt til mig, siger hun og griner.

– Der er mange forskellige ting, som man kunne samle ind til på internatet. Vi mangler hylder til kattene. De sidder altid oppe i vinduet og kigger ud, så det kunne være godt, hvis de havde hylder, tilføjer hun.

Del din kommentar