16-årig dømt for drab

En kun 16-årig dreng er mandag kendt skyldig i drabet på en 18-årig mand i april 2020

Udgivet Opdateret

Et masseslagsmål blandt to grupper unge mennesker løb i april fuldkommen løbsk efter en diskussion på internettet. En 18-årig mand døde efterfølgende af sine skader fra slagsmålet.

Nu er en 16-årig dreng dømt for drabet. Han var kun 15 år, da han blev anholdt og sigtet i sagen.

Ritzau skriver, at Retten i Lyngby fandt det bevist, at den 16-årige havde brændt drabsofferet med en strømpistol på halsen og stak ham med en kniv to gange.

Drengen blev i første omgang varetægtsfængslet in absentia, da han efter slagsmålet var for kvæstet til at møde op i retten.

Skændtes på nettet

Efterforskningsleder ved Nordsjællands Politi, Michael Gaml, har tidligere fortalt, at det hele startede med et skænderi på nettet. Det udviklede sig til en krigszone, og 12 personer blev efterfølgende anholdt.

– To af personerne i de her to bekendtskabsgrupper har været uenige om et eller andet på sociale medier. Hvad der er baggrund for uenigheden, ved jeg ikke. Til sidst siger man: Okay, lad os ordne denne her uenighed ved et slagsmål, sagde Michael Gaml få dage efter hændelsen.

Flere af de 12 anholdte var selv blevet såret i slagsmålet – også af knivstik. Det blodige sammenstød mellem to grupper af børn og unge fandt sted på en parkeringsplads ved en skaterbane i Gentofte.

Ville rede trådene ud

I løbet af retssagen er det kommet frem, at den dengang 15-årige kom op at toppes med en af den 18-åriges venner på det sociale medie Snapchat.

De to endte med at aftale et møde ved Netto på Smakkegårdsvej i Gentofte, hvor de kunne rede trådende ud.

Planen blev dog ændret, og klokken 01.20 om natten til den 25. april mødtes de to på Jägers Skatepark.

Den nu 16-årige havde medbragt opbakning i form af sin 13-årige lillebror og tre venner i alderen 14 til 19.

Den 18-årige havde ligeledes taget en række venner med, heriblandt den 18-årige der mistede livet.

Powered by Labrador CMS