Skip to main content

179 internetsælgere anholdt

EU's politiagentur, Europol, som har hovedkvarter i Haag, siger, at operationen markerer, at det mørke internets "guldalder" er forbi.

Den europæiske politiorganisation Europol, som har hovedkvarter i Haag, siger, at stor politioperation markerer, at det mørke internets “guldalder” er forbi. Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters

Den europæiske politiorganisation Europol, som har hovedkvarter i Haag, siger, at stor politioperation markerer, at det mørke internets “guldalder” er forbi. Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters

Ved en global politiaktion mod det mørke internet er der blevet anholdt 179 sælgere af illegale varer.

Der er beslaglagt over 40 millioner kroner, 500 kilo narkotika og en del våben.

EU’s politiagentur, Europol, som har hovedkvarter i Haag, siger, at operationen markerer, at det mørke internets “guldalder” er forbi.

Det mørke internet

Det mørke internet er en reference til den del af nettet, hvor der sælges narkotika, våben og anden ulovlig handel, og hvor der ligeledes distribueres børneporno.

Europol fortæller, at den omfattende aktion ved navn Disruptor var ledet af Tysklands føderale politi.

Der deltog politifolk og jurister fra Østrig, Storbritannien, Tyskland, Holland, Sverige og USA.

– Operationen var vendt mod handel på internettets mest benyttet anonyme basar, oplyser Europol.

– Som følge af operationen er der anholdt 179 sælgere, som stod for titusindvis af kriminelle salg. De er anholdt i Europa og USA ved operationen, som var koordineret af Europol.

– Desuden har kontinentets juridiske samarbejdsorgan, Eurojust, samt amerikanske regeringsinstanser været involveret, oplyses det.

Flest anholdt i USA

Mindst 121 mistænkte er anholdt i USA, mens 42 er anholdt i Tyskland. I Grækenland er otte anholdt, og fire er anholdt i Storbritannien.

Tre er anholdt i Østring og én i Sverige. Der blev beslaglagt blandt andet kokain, heroin og methamfetamin samt 64 håndskydevåben.

En del efterforskninger er stadig i gang, siger Europol.

Del din kommentar