Skip to main content

20 kilometer døde mink skrabet sammen

En lastbil tabte tirsdag destruerede mink på Hovedvej 12 øst for Varde.

De døde mink lå spredt over cirka 20 kilometer vej. Foto: Presse-fotos.dk
De døde mink lå spredt over cirka 20 kilometer vej. Foto: Presse-fotos.dk
Vejen er onsdag morgen genåbnet. Foto: Presse-fotos.dk
Vejen er onsdag morgen genåbnet. Foto: Presse-fotos.dk

Det har fra 03.30-tiden onsdag været muligt igen at køre på landevejen mellem Nordenskov og Tistrup øst for Varde, oplyste Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. Vejen var ellers siden tirsdag aften fyldt med aflivede mink.

Til Ritzau oplyser vagtchef Henrik Sønderskov fra Syd- og Sønderjyllands Politi, at der blev fundet døde mink spredt ud over en cirka 20 kilometer lang strækning. Der er tilkaldt en bilinspektør, hvis formål er at afklare, hvordan lastbilen kunne tabe de mange døde dyr.

JydskeVestkysten har fået besked fra indsatslederen. Hun fortæller, at meldingen om mink-tabet kom klokken 19.40. Et gitter bag på minktransporten var gået i stykker, og derfor faldt læsset ud og blev spredt over vejen, mens lastbilen kørte.

Der er efter sigende ikke tale om coronavirus-smittede mink, hvorfor indsatsen ikke krævede særlige forholdsregler. De døde dyr blev blandt andet skrabet sammen med gravemaskiner.

Lørdag aften tabte en lastbil døde mink på motorvej E45. De døde mink lå spredt over en næsten 50 kilometer lang strækning fra Haverslev til Randers.

Minkene skal aflives, fordi de udgør en trussel mod en kommende coronavirus-vaccine, da der er fundet beviser på muteret vira i mink, som siden er spredt til mennesker. Regeringen har derfor besluttet, at alle mink i Danmark skal slås ihjel.

Del din kommentar