Skip to main content

25 hundehvalpe aflivet

De 25 hundehvalpe blev forsøgt smuglet ind i Danmark for at blive solgt.

Onsdag formiddag blev en varebil med to polske statsborgere stoppet ved grænsen til Danmark. En af polakkerne forsøgte at få 25 hundehvalpe ind i landet. (Arkivfoto) Foto: Fabian Bimmer/Reuters

Onsdag formiddag blev en varebil med to polske statsborgere stoppet ved grænsen til Danmark. En af polakkerne forsøgte at få 25 hundehvalpe ind i landet. (Arkivfoto) Foto: Fabian Bimmer/Reuters

25 hundehvalpe er blevet aflivet, efter at en polsk mand ifølge politiet forsøgte at smugle hvalpene ind i Danmark.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den 33-årige herboende polak blev stoppet ved grænsen i Frøslev onsdag formiddag i forbindelse med en indrejsekontrol. Han kørte i en varebil sammen med anden polsk mand.

Ville sælge hvalpene

Ifølge politiet forsøgte den 33-årige mand at få de 25 hundehvalpe ind i Danmark for at sælge dem.

Men ifølge Fødevarestyrelsen var manden ikke registreret som hundehandler, og hundene havde heller ikke de lovpligtige dokumenter og sundhedscertifikater.

Desuden var flere af dyrene håndteret i strid med reglerne i dyreværnsloven. Det var dermed ikke lovligt at indføre dyrene i Danmark. Det skriver politiet, der sigter manden for at overtræde dyreværnsloven.

Sønke Iwersen, der er vicepolitiinspektør i politiets Udlændingekontrolafdeling Vest, fortæller, at reglerne blev brudt, fordi nogle af hvalpene tilsyneladende ikke var gamle nok.

– I dyreværnsloven er der regler for, hvor tidligt man må tage dyrene fra deres mødre. De har simpelthen været for unge, siger han til Ritzau.

Var bare med

Den anden polske mand, der sad i bilen med hvalpene, er ikke sigtet.

– Af afhøringen fremgår det, at det er den ene af mændene, som har ejer-papirerne på hundene. Ham den anden er sådan set bare med, siger Sønke Iwersen.

Da hundene ikke kunne komme lovligt ind i Danmark, og manden ikke ønskede at sende dem tilbage til Polen, måtte Fødevarestyrelsen fortælle manden, at hvalpene derfor skulle aflives.

En dyrlæge aflivede herefter hvalpene.

Den 33-årige mand risikerer en bøde i sagen. Politiet kan endnu ikke sætte størrelse på det beløb.

Del din kommentar