Skip to main content

30-knallert smadrer rullefelt

Selv rullefeltet kunne ikke følge med ...

88,2 kilometer i timen. Men knallertens fart steg og steg … Foto: Nordjyllands Politi.

88,2 kilometer i timen. Men knallertens fart steg og steg … Foto: Nordjyllands Politi.

Politiet har taget rullefeltet med på tur – det gav en håndfuld sigtelser.

Nu advares både unge og deres forældre.

Politiet i Nordjylland skriver på sin Facebook-side, at det jævnligt rykker ud med rullefeltet i lokalområder for at kontrollere, om de unges knallerter er lovlige – og for at få gang i en snak med de unge og deres forældre.

“Sikkerhed er ét vigtigt emne for os. Et andet er dét, ’de kedelige voksne’ kalder god opførsel. Hensyn til andre. For dét, de unge oplever som sjov, oplever naboerne måske som chikanerende og utrygt”, skriver Nordjyllands Politi.

Nordjyllands Politi oplyser, at det har en god ide om, hvor det skal lave sine knallertaktioner.

I slutningen af oktober var politikredsen forbi Nibe. Her blev 10 knallerter målt.

“Vi sigtede fem ungersvende for forskellige forhold, der relaterede sig til deres knallerter. Flere af de unge står nu til betingede frakendelser af kørekort til knallert”, skriver Nordjyllands Politi.

To af knallerterne – som vel at mærke måtte køre maksimum 30 kilometer i timen – var så ulovlige, at de ’kørte rullefeltet ud’, som politiet kalder det.

“Her har man virkelig gjort sig umage for at risikere liv og lemmer og bøder fra os”, står der.

Typisk er der lavet konstruktive ændringer på udstødnings- og indsugningssystemet, elektroniske hastighedsbegrænsninger er fjernet, motorens stempel og cylinder er udskiftet med noget større og ikke typegodkendt/lovligt, ligesom knallertens gearing også er ændret.

Politiet kommer med følgende opfordringer og forslag:

Er du forælder til en fartglad teenager på to hjul med motor? Så anbefaler vi – helhjertet – at du sørger for, at I får en god snak til bunds om, hvordan du forventer, at dit barn ’behandler’ knallerten, andre beboere i byen og sin egen fremtid. Hvad er okay, og hvad er ikke okay – og hvorfor?

Vores forslag: Det er ikke okay at køre for stærkt, køre uden hjelm, køre på fortovet, lave ulovlige ændringer på knallerten eller genere andre mennesker. Hvorfor? Fordi du elsker dit barn. Og fordi dit barn fortjener at leve et langt og godt liv – på den rigtige side af loven.

Del din kommentar