Skip to main content

300.000 i bøde: Lastbil fanget i vanvidskørsel

En chauffør blev fanget med fingrene i takografen.

Modelfoto: Midt- og Vestsjællands Politi

Modelfoto: Midt- og Vestsjællands Politi

Den 22. oktober fik politiet en melding, som de sjældent hører. Der var nemlig en lastbil, som politiet blev gjort opmærksom på. Den kørte meget slingrende og flere gange havde lastbilen passeret midterlinjen, så den lå i den forkerte vognbane.

Det lykkedes en beredskabspatrulje at bringe lastbilen til standsning på Darupvej i Roskilde, hvor Tungvognscenter Øst kom frem for at assistere med en den omfattende kontrol.

Her viste det sig at chaufføren ikke havde ren mel i posen. Chaufføren havde nemlig to førerkort i takografen og derved havde han kørt længere end tilladt. Faktisk meget længere end tilladt. Det viser sig nemlig, at chaufføren havde kørt de sidste 13 arbejdsdage på de to førerkort, hvilket medførte 13 sigtelser af personfalsk og 13 sigtelser for overtrædelse af takografforordningen.

Samtidig udløser de 13 dages kørsel også 31 overtrædelser af køre- og hviletidsbestemmelserne.

– Det tyder på, at chaufføren har kørt nærmest uafbrudt og hans slingende kørsel skyldes formentlig, at han var ved at falde i søvn bag rattet. Jeg er meget tilfreds med, at chaufføren blev standset, inden det for alvor gik galt, siger fungerende politikommissær Henrik Fobian fra TCØ i Midt- og Vestsjællands Politi.

Overtrædelserne løber op i bøder for chaufføren på cirka 100.000 kroner og anslået det dobbelte til vognmanden. De 13 sager om personelfalsk vil, når sagen er færdigefterforsket, gå videre til anklagemyndigheden.

 

Del din kommentar