383 taget i samme bydel – på seks en halv time

Igen havde politiet travlt i det vestlige Aarhus. Meget travlt.

Udgivet Opdateret

I det vestlige Aarhus er der en trafikkultur ud over det sædvanlige.

Eller mangel på den, bør man måske nærmere udtrykke det.

Gang på gang fortæller Østjyllands Politi om overtrædelser i Aarhus V. Torsdag var politikredsen massivt til stede.

Det mundede ud i i alt imponerende 383 overtrædelser. På blot seks en halv time. (Du kan se en oversigt over overtrædelserne i bunden af denne artikel).

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

I aktionen, der fandt sted fra klokken 14.00 til klokken 20.30, var der indsat fotovogne, uniformerede patruljebiler, uniformerede motorcykler, civile motorcykler og civile patruljebiler – herunder køretøjer med særligt videoudstyr. Indsatsen var rettet mod alle færdselselementer i trafikken, og Motorstyrelsen kontrollerede samtidigt for retmæssig registrering af køretøjer – herunder kontrol af, at der var betalt afgift.

– Mange borgerhenvendelser, og vores egne iagttagelser i forbindelse med adskillige færdselsaktioner i området, vidner om, at der bliver kørt hensynsløst og alt for stærkt. Det skaber, med rette, stor utryghed blandt borgere og andre trafikanter, og vi håber, at vores mange indsatser kan medvirke til, at forholdene på sigt bliver mere normaliseret, siger den operative leder af aktionen politikommissær Amrik Singh Chadha fra færdselspolitiet i Østjylland.

Blitz

Indsatsen viste, at der stadig er plads til forbedring af færdselskulturen i den vestlige del af Aarhus. Alene fotovognene gav 261 bøder, 33 klip, en betinget frakendelse af kørekortet og en ubetinget frakendelse af kørekortet. Sidstnævnte blev givet ganske kort tid efter færdselsindsatsen var begyndt.

Klip i kortet?

På Silkeborgvej ud for Regenburgsgade i Aarhus, blev en bilist klokken 14.13 målt til en hastighed på 121 kilometer i timen, hvor den maksimale tilladte hastighed er 50 kilometer i timen. Bilisten tog med det samme kontakt til medarbejderen i fotovognen, for at høre om hans hastighed ville medføre klip i kørekortet.

Medarbejderen svarede, at det gjorde det ikke i hans tilfælde, da det ville kræve, at man har et kørekort, og det ville bilisten jo ikke længere have, da overskridelsen i sig selv gav en ubetinget frakendelse af førerretten. Det var en noget slukøret bilist, der herefter kørte fra stedet.

Motorstyrelsen

Den øvrige politiindsats gav 102 sager, hvor topscoreren var brug af håndholdt mobiltelefon, hvor 28 bilister nu ikke bare kan se frem til en bøde, men også et klip i kørekortet.

Derudover kan nævnes, at 17 personer blev sigtet for at køre uden sikkerhedssele, ni blev sigtet for fejl og mangler på køretøjet, og otte blev sigtet for at køre frem for rødt lys.

– Det er helt uacceptabelt, at der stadigvæk er trafikanter, der vælger at tilsidesætte de regler, der er skabt for at skabe tryghed for os alle i trafikken. Vi kan ikke være tjent med, at der er nogle, der tror, at færdselsloven er vejledende. Færdselsloven er ikke vejledende – den sætter rammerne for, hvad man må og ikke må, og overholder man loven, er der langt mindre risiko for, at der sker uheld, siger politikommissær Amrik Singh Chadha.

MC-betjent

I forbindelse med indsatsen kontrollerede Motorstyrelsen 21 køretøjer, hvilket blandt andet medførte 10 bøder vedrørende manglende CVR-numre og firmanavne på varebiler, der bliver brug til erhverv.

Og så blev to nummerplader inddraget, den ene fordi føreren, der har bopæl i Danmark, kørte i en udenlandsk registreret bil, og den anden fordi der var tale om en afgiftsfri flextaxa, der blev brugt til privat kørsel.

“Østjyllands Politi vil fortsat, i samarbejde med øvrige relevante myndigheder, have skærpet fokus på det vestlige Aarhus, da de mange færdselsindsatser i området viser, at der er behov for et regelmæssigt kontroltryk”, slutter pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under videoen

Fotovogne:

J. P. Larsensvej, 8220 Brabrand: 8 til bøde og 5 til bøde+klip
Havkærvej, 8381 Tilst: 27 til bøde og 5 til bøde+klip
Tilst Vestervej, 8381 Tilst: 39 til bøde og 8 til bøde+klip
Silkeborgvej, 8000 Aarhus C.: 38 til bøde, 7 til bøde+klip og 1 til ubetinget frakendelse
Søren Frichs Vej, 8230 Åbyhøj: 46 til bøde, 4 til bøde+klip og 1 til betinget frakendelse
Hejredalsvej, 8220 Brabrand: 28 til bøde og 3 til bøde+klip
Viborgvej, 8000 Århus C.: 30 til bøde og 1 til bøde+klip

Øvrige:

Håndholdt mobiltelefon: 28 sager
Manglende anvendelse af sikkerhedssele: 17 sager
Barn ej fastspændt: 1 sag
Kørsel frem mod rødt lys: 8 sager
Kørsel frem mod gult lys: 1 sag
Overtrædelse af vigepligtsreglerne: 1 sag
Ligeudkørsel fra svingbane: 2 sager
U-vending forbudt: 1 sag
Kørsel uden at have erhvervet kørekort: 3 sager
Overladelse af førerretten: 1 sag
Kørekort ej medbragt: 11 sager
Fejl og mangler ved køretøj: 9 sager
Hastighedsovertrædelser: 4 sager til bøde+klip
Manglende CVR nummer på køretøj: 10 sager
Andre færdselslovsovertrædelser: 3 sager
Overtrædelse af hyrevognsbekendtgørelsen: 1 sag
Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen: 1 sag
Knallertkørsel på fortov: 1 sag
Knallertkørekort ej medbragt: 1 sag
Police på knallert ej medbragt: 1 sag
Knallert hastighed (over 43 km/t): 2 sager

Powered by Labrador CMS