Skip to main content

90-årig gik 10 kilometer i sneen for at få vaccine

Hun var villig til at gå hele turen af en ganske særlig grund

En voldsom mængde sne var ikke nok til at stoppe 90-årige Fran. Foto: Scanpix.

En voldsom mængde sne var ikke nok til at stoppe 90-årige Fran. Foto: Scanpix.

Intet kunne stoppe 90-årige Fran Goldman i at få første skud covid-19 vaccine. Heller ikke næsten 10 kilometers vandretur gennem godt 30 centimeter høje snedynger. Det skriver The Seattle Times.

Avisen talte med Fran, efter at hun var kommet sikkert hjem igen fra den lange gåtur, og hun fortæller, at traveturen var det rene vand regnet imod det arbejde, det krævede at få lov til at blive vaccineret til at starte med.

– Jeg har ringet alle steder hen, morgen og eftermiddag, og jeg har været online om natten, siger Fran til The Seattle Times.

Der var bid

Hun bor i nabolaget Sand Point, og hun fortæller, at hun havde været i kontakt med myndighederne flere gange i forsøget på at få vaccinationen, uden held.

Da det slog fejl kontaktede hun supermarkeder med egne apoteker, og hun fik hjælp af både venner og familie til at opstøve en vaccine. Og fredag aften var der hul igennem.

Fran fortæller, at hun var i konatkt med Seattle Children’s Hospital, der står for at vaccinere i lokalområdet. Hun udfyldte skemaer online, og pludselig blev hun spurgt om, hvornår hun havde tid til at blive vaccineret.

– Jeg kunne ikke tro mine egne øjne. Jeg var nødt til at finde mine briller for at være sikker på, at jeg så rigtigt, siger Fran.

Så kom sneen

Hun bookede en tid søndag morgen, uvidende om den snestorm, der natten til lørdag pakkede hendes omegn ind i hvidt pulver.

Det stoppede dog ikke 90-årige Fran, der blot forberedte sig på, at det kunne blive en kold tur til hospitalet. The Seattle Times skriver, at Fran fik en ny hofte sidste år, og hun gik derfor en del af turen fra hjemmet til hospitalet lørdag, godt to tredjedele af vejen, inden hun gik hjem igen for at være sikker på, at hun kunne klare turen.

Søndag morgen var hun afsted igen. Iført praktisk tøj, snestøvler og vandrestave begyndte hun at gå. Hun opdagede, at ruten var blevet mere ufremkommelig, men det gik, og hun nåede ifølge The Seattle Times frem fem minutter forsinket.

Datter er ikke overrasket

Det overrasker ikke hendes datter, Ruth Goldman, at moderen valgte at gå turen, og nåede sit mål. Hun fortæller, at familien elsker at være udenfor.

– Min mor ville ikke lade en smule sne forhindre hende i at blive vaccineret. Hun er typen, der søger løsninger, ikke problemer.

Fran Goldman fortæller, at hun har haft en rigtig god grund til at blive vaccineret. Hun har både olde- og børnebørn, hun har været forhindret i at se længe.

– Jeg kan ikke vente med at se dem igen, siger Fran.

Del din kommentar