Skip to main content

Advarer mod denne nye form for Facebook-svindel

To borgere efterlyste stjålne ting på Facebook og blev ringet op af en ”finder”, der efterfølgende franarrede dem 5.000 kroner

To gange indenfor de seneste dage har Østjyllands Politi fået anmeldelser om svindel, der tager udgangspunkt i Facebook-opslag.

Det skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Mandag formiddag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 24-årig mand fra Aarhus, der tidligere havde fået stjålet fotoudstyr og efterfølgende efterlyst det på Facebook.

Søndag ved 14-tiden blev han ringet op af en ukendt person, der påstod at vide, hvor fotoudstyret befandt sig.

Personen bad om 5.000 kroner i findeløn for at fortælle, hvor udstyret var. Den 24-årige mand overførte 5000 kroner til en bankkonto og fik oplyst en adresse, hvor fotoudstyret skulle befinde sig. Personerne på adressen kendte dog intet til fotoudstyret, skriver politiet i døgnrapporten.

Skete igen samme dag

Senere søndag blev en 39-årig mand fra Ørsted udsat for nøjagtigt samme svindelnummer. Han havde på Facebook efterlyst nogle stjålne højtryksrensere og ved 16-tiden, blev han ringet op af en person, der mente at vide, hvor det var.

Personen bad den 39-årige lave en straksoverførsel på 5.000 kroner til en bankkonto, da han angiveligt ikke havde mulighed for at modtage penge via MobilePay. Da den 39-årige syntes manden lød troværdig, overførte han de 5.000 kroner og fik oplyst en adresse i Haderslev. Beboerne på  adressen kendte dog heller ikke til det omtalte udstyr.

Østjyllands Politi har ikke umiddelbart set denne fremgangsmåde tidligere og opfordrer derfor til, at man tænker sig om, når man offentligt efterlyser stjålne genstande på for eksempel Facebook, oplyser politikredsen.

“Lad være med at skrive dit telefonnummer på en sådan efterlysning, da du risikerer at nummeret bliver misbrugt. Og lad være med at overføre penge til en person, du ikke kender, før du har sikret dig, at du faktisk også får de genstande, som du er blevet lovet,” skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Del din kommentar