Skip to main content

Advarsel: Farlig blæk i denne drik

Energidrikke er centrum for et nyt studie, der har fundet frem til, at der er blæk i visse energidrikke.

Visse energidrikke møder kritik i nyt studie. Foto: Colourbox

Visse energidrikke møder kritik i nyt studie. Foto: Colourbox

Energidrikken er for mange blevet en fast bestanddel af hverdagen, når man trænger til et akut skud energi ud i systemet.

Men energidrikke er ikke altid det bedste for en selv, viser en ny undersøgelse fra Monash University. Det skriver Mirror.

Forskningen viser nemlig, at flere energidrikke indeholder hydrogen peroxid, der er det samme kemikalie, som der bruges i blæk. Og i samme ombæring tror forskerne, at dette kan være med til at øge risikoen for kræft.

– Forskningen indikerer, at folk drikker fortyndet hydrogen peroxid, når de indtager visse energidrik, lyder det fra professor Louise Bennett fra Monash University.

Energidrik under lup

Newsbreak.dk har tidligere omtalt et studie, der viser, at energidrikke kan formindske dine blodårer i helt op til 90 minutter efter, at du har indtaget en af de opkvikkende dåser.

Ifølge forskerne skyldes det angiveligt energidrikkenes indhold af blandt andet sukker, koffein og forskellige urter.

Daily Mail skriver videre, at de fleste energidrikke indeholder store mængder sukker. Som eksempel nævnes en cirka 250 milliliter Red Bull.

I sådan en findes der 37 gram sukker – eller det samme som ni teskefulde. Forskning har vist, at et højt indhold af sukke i blodet kan få årerne til at trække sig sammen.

Herved får blodet problemer med at løbe ud til kroppens vitale organer. I samme drik er der 80 milligram koffein – det samme som i 2,5 dåser Coca-Cola.

Koffein kan have samme effekt på blodårer som sukker. Derudover kan koffein udskille adrenalin, som igen får blodtrykket til at stige.

Problemer hos unge

Tilbage i april 2017 kunne Newsbreak.dk fortælle historien om Henrik, der var til et LAN-party, hvor flere unge spillede computerspil i timevis. Og det var altså her, at det gik helt galt.

– Han lå på gulvet i kramper og med fråde ud af munden, lød det dengang fra Henriks far.

Historien om Henrik kan du læse HER.

I april 2018 kunne du også læse om 16-årige David Cripe, der fik hjerteflimmer og døde. Efter netop en enkelt energidrik.

Del din kommentar