Skip to main content

Alarmerende nyt om britisk coronavariant

B117 kan ifølge britiske undersøgelser muligvis føre til flere indlæggelser og øget dødelighed

Forskere på Aalborg Universitet arbejder med at analysere alle positive danske coronaprøver for den engelske virusvariant cluster B.1.1.7 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Forskere på Aalborg Universitet arbejder med at analysere alle positive danske coronaprøver for den engelske virusvariant cluster B.1.1.7 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Et nyt notat fra Statens Serum Institut indikerer ifølge Jyllands-Posten, at den britiske coronamutation B117 kan være farligere end hidtil antaget.

Antagelsen har indtil nu været, at B117, der er blevet den dominerende coronavariant herhjemme, er mere smitsom end de gængse coronavarianter.

Men den kan muligvis også føre til flere indlagte og flere døde, skriver Jyllands-Posten.

Nyheden kommer få dage før, de nuværende restriktioner i Danmark udløber den 1. marts.

Alarmerende fund

Det er en rapport fra et rådgivende organ i Storbritannien, der ligger til grund for notatet.

Et af de mest alarmerende fund kommer fra Public Health England, som vurderer B117 til at have en øget dødelighed på 65 procent i forhold til de kendte varianter.

På baggrund af de forskellige forskergruppers datasæt konkluderer den engelske rapport ifølge Jyllands-Posten, at der er “evidens for, at infektion med B117 er forbundet med en øget risiko for hospitalsindlæggelse og død i forhold til infektioner med andre varianter”.

Der er dog ikke mistanke om nedsat effekt af vacciner overfor B117, skriver seruminstituttet.

Derfor forventer man, at udrulningen af vaccinationsprogrammet vil forebygge alvorlig sygdom som følge af virusvarianten.

Notatet fra Statens Serum Institut er sendt til Folketingets ordførere, og regeringen ventes at behandle det og den samlede genåbningstrategi på kommende møder.

Del din kommentar