Almindelig dumhed koster en bøde

En brand blev ikke så slem igen. Derfor kan det stadig koste en bøde at stå bag den.

Det er ikke vigtigt, hvor stor branden er. Hvis man er årsag til en brand, fordi man ikke passer på, risikerer man en bøde. Genrefoto.
Udgivet Opdateret

En brand på Storstrømsvej i Guldborg kommer med al sandsynlighed til at koste føreren af en ukrudtsbrænder en bøde. Branden blev anmeldt omkring 17.30, og ifølge Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi var der ikke tale om nogen større brand.

– Der er tale om begrænset skade, ikke noget større og ikke noget med, at et hus er brændt ned eller noget, siger Søren Østervig, vagtchef ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, til Newsbreak.dk.

Føreren af ukrudtsbrænderen bliver sigtet for at overtræde Beredskabslovens § 71. Loven er lidt speciel, fordi den dækker over menneskelig dumhed på et større bland.

– Det er en opsamlingspagraf, der giver os mulighed for at sigte folk for uagtsomme handlinger, hvor de burde have tænkt sig om, har kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, tidligere sagt til Newsbreak.dk.

Paragraf 71 i Beredskabsloven

Paragraf 71 i Beredskabsloven giver mulighed for at straffe folk, der ved uagtsomhed kommer til at starte en brand. Pargraffen lyder som følger:

Med bøde straffes:

  • 1) den, der ikke udviser tilbørlig forsigtighed med ild, lys, tændstikker, aske, brandfarlige stoffer, og hvad der i øvrigt kan fremkalde eller befordre brand, eller undlader at påse, at personer, der hører til den pågældendes husstand eller virksomhed, udviser sådan forsigtighed, og
  • 2) den, der som ejer eller bruger af elektriske anlæg eller andre lys-, varme-, kraft- eller maskinanlæg, som kan fremkalde eller befordre brand, benytter sådanne anlæg eller lader dem benytte, uanset at de ikke er i forsvarlig stand.

– Vedkommende bliver sigtet for ikke at have passet ordentligt på, siger Søren Østervig til Newsbreak.dk.

Powered by Labrador CMS