Alt du skal vide om ATP: Sådan får du adgang til ydelsen
Hvis du på et tidspunkt i dit arbejdsliv har været lønmodtager, har du højst muligvis ret til udbetaling af ATP. Se reglerne for ydelsen her.

Langt de fleste lønmodtagere har ret til at få udbetalt ATP. Der kan dog være flere grunde til, at du ikke får den højeste ydelse. KLIK VIDERE OG SE DE GRUNDE. Arkivfoto.
Når du når til en vis alder i livet, bliver du berettiget til udbetaling af ATP.
Du skal ikke søge om det, og det er som sådan ikke noget, du kan slippe for at modtage det fra det offentlige.
Artiklen fortsætter under videoen.
Udbetaling af ATP sker enten månedligt eller én gang årligt, afhængigt af hvor meget du har ret til, og der er flere faktorer der spiller ind på, hvor meget du har ret til, når det kommer til udbetaling af ATP.
Hvad er ATP
ATP står for Arbejdsmarkedets Tillægspension, og ATP Koncernen administrerer ATP Livslang Pension, også kendt som ATP.
Ydelsen blev oprettet tilbage i 1964. Ifølge ATP var den dengang tænkt som et supplement til folkepensionen. Som navnet antyder, er der tale om en livslang pension, der bliver udbetalt på forskellige måder.
Det højeste beløb, du kan få udbetalt i ATP, er 24.500 kroner om året. For at opnå det maksimale beløb skal du have indbetalt til ATP, fra du fyldte 18 år, og indtil du går på pension.
Der kan være mange forskellige grunde til, at du ikke kommer til at modtage det fulde beløb, da der findes flere situationer, hvor du ikke indbetaler til ATP.
Eksempelvis er det for selvstændige frivilligt, om de ønsker at indbetale ATP-bidrag. Er du ansat i udlandet, betaler du i udgangspunktet heller ikke ATP-bidrag, og stod du i lære (eller var du elev) før september 1977, har du her heller ikke indbetalt til ATP.
ATP udbetaling 2020
Du får udbetalt ATP, når du begynder at modtage folkepension. Din folkepensionsalder afhænger af din fødselsdato.
Din ATP udbetaling bør foregår helt automatisk, og godt tre måneder før du når din folkepensionsalder, bør du modtage et brev fra ATP, hvori der står, hvornår du får i ATP, og hvor meget du får udbetalt.
Hvornår kan du gå på pension?
Kilder: borger.dk
Er du bosat i Danmark, får du automatisk udbetalt ATP til din Nemkonto. Din ATP er forudbetalt. Du modtager den den sidste bankdag i måneden.
Hvis du står til at modtage mere end 3050 kroner (2020-tal) i ATP om året før skat, bliver pengene udbetalt hver måned, så længe du lever.
Hvis du står til at modtage mindre end 3050 kroner (2020-tal) i ATP om året før skat, får du pengene udbetalt som et engangsbeløb.
Udbetaling af ATP før tid
Du kan ikke får udbetalt ATP, før du begynder at modtage din folkepension.
Hvad er ATP?
Alle lønmodtagere indbetaler til ATP – Arbejdsmarkedets Tillægspension. Personer, der får sociale ydelser, for eksempel. førtidspension, kan vælge at indbetale til ATP.
Du kan få udbetalt din ATP, når du er 65 år – aldersgrænsen hæves gradvis for personer, der er født efter 1953 og følger folkepensionsalderen.
ATP udbetales, indtil du dør og beskattes som personlig indkomst.
Kilde: Forsikring og Pension
Her får vi penge fra det offentlige
Vi har her samlet en opgørelse over de mest gængse udbetalinger fra det offentlige til borgere.
Alle udbetalinger fra det offentlige bliver overført til den enkelte borgers NemKonto.
Du kan se mere om de enkelte ydelser, hvem der kan modtage dem og hvornår de bliver udbetalt, ved at trykke på de enkelte typer:
Udbetaling af ATP
Udbetaling af Boligstøtte – Boligsikring
Barselsdagpenge
Begravelseshjælp
Børnepenge (Børne- og Ungeydelse)
Dagpengesats
Efterløn – hvornår kan jeg gå på efterløn
Fleksydelse
Førtidspension udbetales
Udbetaling af Folkepension
Folkepensionens grundbeløb
Feriepenge
Kontanthjælp
Ledighedsydelse
Lønudbetaling
Penge tilbage i skat
Revalidering
Ressourceforløbsydelse
Sygedagpenge
Udbetaling af SU
Uddannelseshjælp
Ældrecheck
NemKonto er det fælles offentlige udbetalingssystem. Alle udbetalinger fra det offentlige bliver overført til din NemKonto. Din NemKonto er en helt almindelig bankkonto, som du har i forvejen. Mange bruger deres lønkonto som NemKonto.
NemKonto-systemet betyder, at de offentlige myndigheder udbetaler til din konto via dit CPR-nummer. NemKonto-systemet er dermed en database, som kobler dit CPR-nummer med den bankkonto, som du har valgt som din NemKonto.