Skip to main content

Alternativet sælger Uffe-plakater

Josephine Fock har sat effekter fra partiets lager til salg. Det er blandt andet valgplakater og bøger.

Alternativets, Josephine Fock, sælger ud af partiets lager, ved metrostationen Gammel Strand i København mandag den 7. september 2020.. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix)

Alternativets, Josephine Fock, sælger ud af partiets lager, ved metrostationen Gammel Strand i København mandag den 7. september 2020.. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix)

Med høj musik – blandt andre Lily Allens noget sigende hit-sang “Fuck You” – og flankeret af en kæmpe “Å-figur” sælger Alternativets leder, Josephine Fock, ud af merchandise og bøger, som knytter sig til de tidligere partimedlemmer Uffe Elbæk, Sikandar Siddique, Susanne Zimmer og Rasmus Nordqvist.

De valgte at forlade Alternativet i marts. Siden er Nordqvist blevet SF’er, mens de øvrige tre har stiftet et nyt parti, Frie Grønne, der blev præsenteret tidligere mandag på et pressemøde.

Ved udsalget, som foregår mandag eftermiddag ved Gammel Strand i København, kan interesserede blandt andet købe valgplakater med Uffe Elbæk og bogen “A Vision for Europe”, som Rasmus Nordqvist er medforfatter til.

– Vi har vidst længe, at de var undervejs med et nyt parti, og derfor har vi fundet alt det frem, som vi havde i vores kældre, og det er det, vi nu i god Alternativ-stil sælger til folk.

I god “Alternativ ånd” kan køberne selv bestemme, hvad de vil betale for eksempelvis en valgplakat. Alternativt kan de tage det med gratis, hvis ikke de vil give penge for det, fortæller Josephine Fock (AL).

Vi kan ikke bruge det

Hun ønsker de tidligere medlemmer “alt mulig held og lykke” med det nye parti.

– Men der er jo bare noget merchandise, som vi ikke kan bruge mere, siger hun til Ritzau, der besøgte udsalgsbiksen.

Det er ifølge Josephine Fock heller ikke en tilfældighed, at “brandudsalget” bliver holdt samme dag, som Frie Grønne er blevet præsenteret på et pressemøde. Hun ønsker dog ikke at tale om den afslutning, hun havde med kvartetten, som var utilfreds med valget af Fock som ny politisk leder for Alternativet.

– Jeg er blevet demokratisk valgt som politisk leder, og vi er et parti, der kommer til at bide os fast i bordkanten, hver gang der er forhandlinger i forhold til at forfølge den grønne omstilling. Det kræver, at man tager ansvar og går ind i forhandlingsrummet og så kæmpe for alt det, vi overhovedet kan, siger Fock.

Klimaet er også et område, som Frie Grønne vil fokusere på. Partiet vil være Danmarks “klimaansvarlige og antiracistiske parti”.

-I har noget at frygte

Sikandar Siddique er den politiske leder af det nye parti, og sagde på pressemødet mandag, at han og partiet vil være efter folk med magt, store virksomheder og personer, der er racistiske.

– Højrefløjen har forsøgt at splitte os ad med had og frygt. Men der er ikke noget at frygte. De eneste, der har noget at frygte, er dem, der sidder på magten.

– For Frie Grønne er et frontalt angreb på magten. På dem, der undertrykker og er racistisk. Og på de store virksomheder, der bliver rigere og rigere på bekostning af vores natur og vores børn.

– Til alle jer vil jeg sige: Ja, I har noget at frygte. Vi kommer til at bekæmpe jer. Vi kommer til at udfordre jer. Vi kommer til at rykke jer.

– Gør nu op med jer selv, hvilken sidde af historien, I vil stå på. Nu er I advaret i hvert fald, siger Siddique.

Del din kommentar