Skip to main content

Amok med motorsav: Fældede naboens træer

71-årig dømt for motorsavsmassakre på naboens gamle træer

Den 71-årige mand med motorsaven blev dømt ved Retten i Esbjerg. Foto: John Randeris/ Ritzau/Scanpix

Den 71-årige mand med motorsaven blev dømt ved Retten i Esbjerg. Foto: John Randeris/ Ritzau/Scanpix

En  71-årig mand er ved Retten i Esbjerg blevet dømt for groft hærværk. Med sin motorsav fældede han en række cirka  10 meter høje og gamle nåletræer, der skyggede for hans sommerhus ved Henne Strand på den jyske vestkyst.

Problemet var bare, at træerne stod på naboens grund, og naboen faktisk var meget glad for sine træer.

Balladen startede,  da den nu dømt mand syntes, at naboens godt 10 meter høje og 50 år gamle nåletræer ikke længere forskønnede området.

Træerne vendte lige op mod hans sommerhus og hindrede både udsigten og solens stråler i at nå terrassen.

Gik løs med motorsav

Den 71 årige havde på eget initiativ ofte fjernet nedfaldne grene fra disse træer, når de lå på vejen op til sommerhuset. Nu syntes han så, at tiden var inde til, at træerne skulle fældes, og tog en beslutning om, at angrebet på træerne skulle ske hurtigt. Dog uden at han involverede ejeren af den matrikel, hvor træerne stod.

Den 71-årige havde godt nok for nogle år siden spurgt naboen, om træerne ikke skulle fældes, fordi de tog udsigten fra sommerhuset. Det var ejeren af grunden bestemt ikke indstillet på – de gav nemlig læ for hans sommerhus.

Der blev ikke talt mere om fældning af træerne – indtil den 71 årig en dag fyldte tanken på motorsaven og egenrådigt nedlagde en hel række af naboens træer.

Søn fik stoppet massakren

Den aktive skovhugger nåede at rydde omkring 80 kvadratmeter for al træbevoksning. Tilfældigvis kom sønnen til ejeren forbi sommerhuset, og motorsavsmassakren blev stoppet.

Den 71 årige tilstod i retten, at det var ham, der havde fældet træerne uden naboens tilladelse. Samtidig angrede han og havde også straks fortrudt, hvad han havde gjort.

Dommen lød på 10 dagbøder á 750 kroner. Han må så leve med en plet på straffeattesten og at træerne ikke længere skygger på hans terrasse.

Han modtog dommen.

Naboen har krævet 100.000 kroner i erstatning for de fældede træer. Den sag skal i givet fald køre ved et civilt søgsmål.

Del din kommentar