Angrebet med håndgranat: Nu skal de i fængsel

Et ægtepar er dømt i sagen

Udgivet Opdateret

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

En 47-årig mand og en 33-årig kvinde er torsdag ved Retten i Holbæk blevet idømt henholdsvis fem og fire års ubetinget fængsel for at have været i ulovlig besiddelse af flere våben.

Det skriver Ekstra Bladet og sn.dk.

Politiet fandt våbenbeholdningen, der blandt andet bestod af en halv- og fuldautomatisk riffel, i de to personers hjem i Mullerup på Vestsjælland.

Angrebet med håndgranat

Undersøgelsen skete, i forbindelse med at hjemmet havde været udsat for et angreb med en håndgranat.

To mænd, hvoraf den ene ifølge Ekstra Bladet er fuldgyldigt medlem af rockerbanden Bandidos, er tiltalt for drabsforsøg i den sag.

Den 47-årige, der i dag blev dømt, havde anskaffet sig våbnene for at beskytte sig selv og kvinden mod angreb fra Bandidos, forklarede han i retten ifølge sn.dk.

Det skyldtes blandt andet, at han havde anklaget en bandidosrocker for at stå bag et uopklaret mord på hans ven. Og i 2019 blev den 47-årige udsat for et økseoverfald af et bandidosmedlem, som blev dømt for overfaldet sidste år.

Det gør man ikke i Danmark

Anklager Thomas Rasmussen mente dog ifølge sn.dk ikke, at det var en formidlende omstændighed.

– Det var våben, som blev købt for at blive brugt i tilfælde af et angreb. Sådan gør man ikke i vores samfund. Men er nødt til at søge beskyttelse hos politiet, sagde han ifølge mediet.

Det var, da politiet og ambulancen ankom til hjemmet i Mullerup efter angrebet, at betjentene opdagede våbenlageret.

Gemte våben i busk

Parret havde ifølge Ekstra Bladet forsøgt at gemme våbnene i en hæk, inden politiet kom frem.

Lageret bestod ud over den halv- og fuldautomatiske riffel af en salonriffel, to magasiner med ammunition og 119 skarpe patroner.

Manden erkendte våbenbesiddelsen, mens kvinden nægtede sig skyldig. De har begge valgt at anke dommen til Østre Landsret. Kvinden vil frifindes, mens manden går efter at få sin straf nedsat.

Kørt på hospitalet

Hændelsen fandt sted tidligt om morgenen lørdag den 3. oktober. Ved angrebet blev den dengang 46-årige mand lettere såret og kørt på hospitalet, hvor han blev opereret, fordi han havde granatsplinter siddende i kroppen.

Newsbreak.dk skrev dengang, at eksplosionen var så kraftig, at flere vinduer i huset blev blæst ud.

Nogle dage senere oplyste politiet, at man havde anholdt to mistænkte i den sag.

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

Powered by Labrador CMS