Skip to main content

Anholdt efter syv års flugt

Manden blev anholdt i Barcelona

Mand i håndjern. Modelfoto: Ritzau/Scanpix

Mand i håndjern. Modelfoto: Ritzau/Scanpix

Efter syv års flugt fra politiet er en nu 31-årig mand landet der, hvor han kom fra: Statsfængslet Midtjylland ved Nørre Snede.

Manden blev i samarbejde med spansk politi anholdt i Barcelona.

Manden var i 2013 i gang med at afsone en dom på to år og otte måneders fængsel for blandt andet besiddelse af en skarpladt pistol og besiddelse af kokain. Efter omkring otte måneders afsoning blev han bevilliget udgang, men vendte ikke tilbage til fængslet som aftalt. Manden blev eftersøgt, uden at det dengang lykkedes at finde ham. Men det betyder ikke, at politiet holdt op med at lede efter ham.

-Eftersøgningsbunkerne samler bestemt ikke støv. I det her tilfælde dukkede der nye oplysninger op, som indikerede, at den efterlyste befandt sig i Barcelona. Vi fik udstedt en europæisk arrestordre og orienteret de spanske myndigheder, fortæller politikommissær Frederik Sundtoft fra lokalpolitiet i Herning.

Hentet i Spanien

For et par måneder siden blev Midt- og Vestjyllands Politi så kontaktet. Den efterlyste var anholdt i Barcelona, og forleden var betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi så i Spanien for at hente ham. De fik den efterlyste udleveret i lufthavnen og tog ham med hjem til Danmark.

-Det er super godt arbejde af spansk politi. De reagerer hurtigt, prøver de oplysninger af, som vi giver dem, og de giver det også mere end ét forsøg. Det lykkedes spansk politi at anholde manden, og samarbejdet med vores spanske kolleger har i det hele taget fungeret helt, som det skulle, siger en tilfreds Frederik Sundtoft.

Efter godt syv år på fri fod er den nu 31-årige mand således tilbage i Statsfængslet Midtjylland. Her skal han afsone de omkring to år, der resterer af hans dom.

Del din kommentar