Antallet af nye smittede tager drastisk fald

Der er registreret 349 nye smittede med coronavirus i Hubei-provinsen, mens 108 nye bekræftes døde.

Udgivet Opdateret

Kina melder om det laveste antal nye smittede af coronavirus på et døgn siden 25. januar.

I den kinesiske Hubei-provins er der ifølge sundhedsmyndighederne det seneste døgn 349 nye personer, der er blevet bekræftet smittet med coronavirusset.

Det er et drastisk fald sammenlignet med dagen før, hvor der var 1693 nye smittetilfælde i provinsen.

Samtidig bekræftes der 108 nye dødsfald i Hubei-provinsen, hvor især millionbyen Wuhan har været plaget af virusset, der menes at være opstået på et madmarked, hvor der blandt andet blev solgt vilde dyr.

Det er således også i Wuhan, at langt de fleste nye dødsfald er bekræftet.

Dermed er der over 2100 døde som følge af virusset i Kina, mens over 74.000 personer er blevet smittet i landet.

Virusset har spredt sig til over 20 andre lande. Uden for fastlands-Kina har i alt seks personer mistet livet som følge af coronavirusset.

Det seneste fald i antallet af nye smittede kommer, efter at en rapport tidligere på ugen antydede, at spredningen af virusset har toppet.

Epidemikurven har toppet

Rapporten, der blev offentliggjort af Chinese Journal of Epidemiology, er det hidtil største studie om coronavirus.

Studiet finder, at epidemikurven toppede omkring 23. til 26. januar, før den igen faldt frem mod 11. februar.

13. februar tog antallet af smittede et stort hop, da kinesiske myndigheder var begyndt at bruge en ny testmetode.

Undersøgelser peger på, at den nedadgående kurve kan hænge sammen med isolering af byer og et stort fokus på at undgå smitterisiko med håndvask, mundbind og tidlig henvendelse hos lægen.

Verdenssundhedsorganisation, WHO, har dog understreget, at tendensen “skal fortolkes meget forsigtigt”.

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

Forfatterne bag den omfattende rapport advarer også om, at kurven kan gå op, når mange kinesere snart vender tilbage fra en lang ferie.

Powered by Labrador CMS