Skip to main content

Badehotellet-stjerne frygtede corona

Skuespilleren Peter Hesse Overgaard er godt oppe i årene og har røget mange cigaretter, så han følte sig ekstra udsat under optagelser

Peter Hesse Overgaard følte sig ekstra udsat under Badehotellets optagelser. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Peter Hesse Overgaard følte sig ekstra udsat under Badehotellets optagelser. Foto: Jens Nørgaard Larsen

For tiden ruller ottende sæson af den ultrapopulære serie “Badehotellet” over skærmen. Det er en serie, som samler danskerne – og måske i endnu højere grad i sådan en mørk tid.

Men for at TV2 kunne have solsbeskinnet underholdning klar til danskerne mandag efter mandag fra start februar, var de nødt til at få optagelserne i kassen under coronapandemien.

“Badehotellet” startede optagelser i start august, og produktionen have taget alle forholdsregler for at skabe et trygt miljø. Alligevel frygtede den 66-årige skuespiller Peter Hesse Overgaard, der spiller “Badehotellets” bekymrede kontorchef Hjalmer Auland, at blive ramt af Corona. Det skriver HER&NU.

– Jeg følte mig ekstra udsat på grund af min alder, og fordi jeg har røget mange cigaretter i mit liv, fortæller Peter Hesse Overgaard og fortsætter:

– Vi startede med at have en sygeplejerske ude, der gav en times orientering om, hvordan det var klogest at omgås hinanden under de der forhold. Så vi var så forberedt, som vi kunne være.

-Man må bare håbe, at det går

Generelt blev der taget alle tænkelige initiativer for at gøre det så sikkert som muligt. Hele studiet var lavet om til ’ingen adgang for uvedkommende’, og produktionen blev delt op i hold, så man kun var sammen med sit eget hold i pauserne. Derudover havde hver skuespiller sin egen garderobe, hvor de ellers plejer at dele.

– Holdet havde masker på, og vores instruktør havde visir på, så vi kunne se hans ansigtsudtryk, og så må man bare håbe på, at det går. Vi er jo så tætte på hinanden i studiet, fortæller Peter Hesse Overgaard.

Derudover blev alle testet ofte og sprittet af endnu oftere.

Selv om det var meget udsædvanlige forhold og omstændigheder, som Badehotellets skuespillere arbejdede under, så vænnede den 66-årige skuespiller sig til det.

–  Fra det øjeblik vi træder ind i studiet og går i gang, så var alt hvad angår vores energi og lyst på fuldstændig samme niveau, som det altid har været, fastslår han.

Men lige som at Peter Hesse Overgaards rolle Hjalmer Aurland bekymrede sig om Hitlers fremmarch længe før de andre gæster på badehotellet, så var skuespilleren selv ekstra nervøs for coronaen.

Fotograf blev syg

Det var ikke kun under optagelserne til “Badehotellet”, at Peter Hesse Overgaard var udsat. Han var nemlig også en del af produktionen “Sommerdahl”.

– Pludselig var der en fotograf, der blev syg, efter vi havde filmet nogle timer om formiddagen. Der blev jeg sgu nervøs, for fotografen havde filmet mig lige ned i hovedet i en dobbeltseng, lyder det fra Peter Hesse Overgaard.

Heldigvis viste det sig, at fotografens test var negativ, og dermed kom han også trygt igennem optagelserne af ‘Sommerdahl’.

Og trods frygten for Corona var Peter Hesse Overgaard glad for, at han – i modsætning til så mange andre mennesker – havde mulighed for at arbejde.

– Det var en fornøjelse i denne nedlukning, at man har kunne tage på arbejde og se nogle mennesker. Det har været en glæde, det har kunne lade sig gøre. Det giver jo noget til tilværelsen at komme ud og lave noget. Og vi var jo så heldige, at vi slap igennem uden nogle tilfælde, så det var ikke så problematisk, understreger han.

Del din kommentar