Beboere frygter for deres børns liv

Borgere og politi er bekymret over stor vej, hvor mange bilister kører for stærkt.

Lene Holmkvist Friedrichsen er meget aktiv i kampen for en mere sikker Nørreskov Bakke. Foto: TV2 Østjylland.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 Østjylland

Flere end 11.000 biler og lastbiler. 20 procent kører for stærkt.

Det er hverdag for beboerne på Nørreskov Bakke i Silkeborg. Mange forældre ikke tør lade deres børn gå over vejen alene.

– Det er vanvittig farligt at færdes her, siger beboer Lene Holmkvist Friedrichsen.

Hun har nu lavet en underskriftindsamling for at få politikerne i Silkeborg Kommune på banen.

– Der er ikke nogen, der har åbnet døren, som ikke har villet skrive under. Tværtimod har der været stor interesse for at skrive under, siger hun til Tv2 Østjylland.

Hurtig til at skrive under

Tonny Lerche Stenberg bor også på Nørreskov Bakke, og han var hurtig til at skrive under på, at der er behov for hjælp på vejen.

– Vi frygter, at vores børn bliver kørt over og slået ihjel. Det ville jo være det værste, der kan ske, siger han til Tv2 Østjylland og tilføjer:

– Hver eneste dag følger vi dem over vejen, og vi skal være hjemme igen til at følge dem over, når de kommer hjem fra skole, for vi tør simpelthen ikke lade dem gå over selv.

Beboere på Nørreskov Bakke planlægger at lave en række aktioner for at gøre opmærksom på deres situation. Foto: TV2 Østjylland.
Beboere på Nørreskov Bakke planlægger at lave en række aktioner for at gøre opmærksom på deres situation. Foto: TV2 Østjylland.

Det er ikke kun beboerne, der er utrygge ved den trafikale situation på Nørreskov Bakke.

Midt- og Vestjyllands Politi har sendt en såkaldt bekymringsmail til Silkeborg Kommune.

Uhensigtsmæssig vej

Politiet kalder det for en uhensigtsmæssig vej for børnehavebørn, og blandt andet foreslår kommunen at lave fodgængerfelter.

– Vi har brugt en hel del penge på at finde de steder, hvor trafiksikkerheden er værst, og der er det her sted underligt nok ikke dukket op. Men det skal vi undersøge, siger formanden for Plan- og Vejudvalget i Silkeborg Kommune, Hans Okholm.

Beboerne på Nørreskov Bakke kan forvente at få et svar fra Silkeborg Kommune til august eller september.

I mellemtiden vil beboerne ifølge Lene Holmkvist Friedrichsen lave en række aktioner for at skabe opmærksomhed omkring deres situation.

Powered by Labrador CMS