Betjent dræbt i ulykke: 26-årig fortsatte vanvidskørsel

En politibetjent mistede livet sidste sommer, efter at han og flere andre blev påkørt på Langebro i København.

Udgivet Opdateret

I juli 2019 stødte fire biler sammen på Langebro i København. Én person omkom ved den voldsomme ulykke. Den dræbte var en 35-årig betjent, Magnus Buhl Hansen fra Københavns Politi, der tilfældigvis blev indblandet i ulykken.

Nu viser det sig, at den person, der flygtede fra stedet – og senere blev tiltalt – flere gange inden ulykken havde kørt hasarderet.

Det fremgår af anklageskriftet, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Artiklen fortsætter under videoen

Da en ung mand kørte hasarderet over Langebro i København kort efter midnat den 23. juli 2019, var det ifølge politiet hverken første eller sidste gang, han overtrådte færdselsloven.

Den pågældende nat accelererede han og kørte med mindst 108 kilometer i timen ad H.C. Andersens Boulevard og videre over Langebro mod Amager, hvor den højst tilladte hastighed er 50.

Vejen var våd og mørk, og på Langebro påkørte han flere biler. I den ene sad en politibetjent, som blev alvorligt kvæstet og døde kort tid efter.

Flygtede efter ulykken

Bilisten – en 26-årig mand – er på baggrund af ulykken blevet tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og for “af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde” at forvolde fare for andres liv eller førlighed.

Efter ulykken flygtede han fra stedet uden at hjælpe politibetjenten, der sad fastklemt og livløs i sin bil.

Betjenten, der døde, var ikke på arbejde på ulykkestidspunktet.

Foruden en beskrivelse af mandens kørsel natten til den 23. juli 2019 og den følgende ulykke bliver en lang række andre trafikforseelser beskrevet i anklageskriftet.

Også påvirket af alkohol

Manden har ifølge anklagemyndigheden ved Københavns Politi både trykket alt for hårdt på speederen og været påvirket af alkohol.

Efter ulykken på Langebro blev han anholdt og varetægtsfængslet frem til 19. august. Men allerede 22. august blev han taget for at køre for stærkt på Holbækmotorvejen.

Her kørte han med 81 kilometer i timen på en strækning, hvor skiltningen viste, at den højst tilladte fart var 60.

Dobbelt hastighed

En nat i oktober kørte han spritkørsel med en promille på 1,19 i det indre København. Og senere samme måned blev han målt med en fart, der var dobbelt så høj som det tilladte på Helsingørmotorvejen.

Over en strækning på 2,4 kilometer ved Gentofte blev han således målt til at køre med mindst 187 kilometer i timen, selv om fartgrænsen på den del af motorvejen var sat ved 90.

Blakket fortid

Også forud for dødsulykken på Langebro blev den 26-årige mand taget for spirituskørsel og for høj fart. To gange viste en blodprøve, at han havde kørt med en promille, der var højere end den tilladte på 0,5.

Natten til den 10. marts 2019 blev han stoppet af politiet i Indre By i København – mistænkt for spritkørsel. En blodprøve viste, at han havde en alkoholpromille på 1,09.

Tre måneder senere blev han taget for samme forseelse ved Kongens Nytorv. Her var promillen på 1,13.

Sagen mod den 26-årige mand behandles ved Københavns Byret. Den begynder 8. april, og der er afsat fire retsdage.

Indsamling til efterladte

Thin Blue Line Denmark,en støtteforening, der har til formål at yde økonomisk støtte til polititjenestemænd og andre ansatte ved politiet, som er kommet alvorligt til skade i tjenesten, oprettede i den forbindelse en indsamling til betjentens efterladte.

Betjenten efterlod sig en gravid kone og en kun toårig datter.

Disse går indsamlingen ubeskåret til, skrev Thin Blue Line Denmark på Facebook.

“Verden går i stå og tilbage står de nærmeste efterladte, familien, vennerne og kollegaerne med et ubeskriveligt tomrum,” skrev Thin Blue Line Denmark videre.

Træner for politilandshold

Magnus Buhl Hansen var også træner for det danske politilandshold i fodbold for kvinder.

I den forbindelse blev en fodboldkamp afholdt i hans ære. Kampen startede med et minuts stilhed – og både de danske spillere og dommere havde sørgebind på.

Powered by Labrador CMS