Skip to main content

Bettinas mishandlede lig blev fundet i en madras

Nu er dommen faldet i den groteske sag.

Bettina Olsens lig havde hele 97 fysiske skader, da hendes delvist mumificerede krop blev fundet i november 2017. Foto: Politiet.

Bettina Olsens lig havde hele 97 fysiske skader, da hendes delvist mumificerede krop blev fundet i november 2017. Foto: Politiet.

En nu 30-årig polsk mand er blevet idømt 12 års fængsel og udvisning for bestandig.

Det er han for et bestialsk drab, hvor han dræbte sin kæreste med vold og kvælning. Derefter gemte han liget i en madras.

Det oplyser Statsadvokaten i København.

Dommen er en stadfæstelse fra 22. august 2019.

Bettina forsvandt i efteråret 2017

Politiet modtog anmeldelse om, at Bettina Kjær Arnsfeldt Olsen var forsvundet 16. november. Hun havde haft en aftale med en veninde om at mødes 14. november. Det mødte hun aldrig op til, og 12. november er formentlig sidste gang, hun blev set i live.

Hendes kæreste blev anholdt og sigtet for drab kort tid efter.

– Det er ud fra elementer i den efterforskning, vi har lavet siden vi modtog anmeldelsen, uden at jeg kan gå i detaljer med det, sagde vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen, til Newsbreak.dk, da vi talte med ham i efteråret 2017.

Et godt gemt lig

Politiet fandt 24. november liget af en kvinde i byen Keldby på Møn. Det viste sig at være liget af Bettina Olsen, og Newsbreak.dk skrev dengang, at liget blev fundet på loftet i en bygning, Bettina havde fået lov til at opholde sig i, mens hun ledte efter en lejlighed. Liget var pakket ind i en madras og lå under et bordtennisbord. Loftsrummet lå over et snedkerværksted, og Newsbreak.dk erfarede dengang, at liget af kvinden var særdeles godt gemt.

– Jeg har selv været i de lokaler to gange, efter hun forsvandt. Den torsdag, vi efterlyste hende, var vi fire personer derinde. To timer før politiet kom og fandt hende i fredags, havde vi været tre inde for at finde tøj eller andre ejendele, som hunde måske kunne bruge til at få færden af hende. Ingen af gangene opdagede vi hende. Hun må have været godt gemt. Ellers havde vi jo fundet hende, forklarer fætteren, der samtidig takker for den store folkelige opbakning i forbindelse med eftersøgningen.

Endeligt identificeret

På det tidspunkt var den dengang 27-årige mand varetægtsfængslet i sagen, og offentligheden fik i efteråret 2017 nys om, at Bettina og den fængslede havde haft et mere eller mindre løst forhold hen over flere år.

Liget blev først identificeret i december, men med det kunne arbejdet fortsætte mod den retssag, der nu har sendt en mand 12 år bag tremmer.

Voldsom vold

Manden blev formelt tiltalt for drabet i foråret 2019. Ifølge anklageskriftet døde Bettina Olsen som kvælning og grov vold. Hendes hals blev blandt andet snøret fast til nakkestøtten i en bil.

Ifølge anklageskriftet havde hun været udsat for særdeles grov mishandling. Hun var blevet slået og sparket, og hun var blevet kvalt. TV Øst skrev i foråret 2019, at retsmedicinere havde fundet “underhudsblødninger i ansigtet, massive blødninger over kraniekuplen, brækkede ribben, brud på næsen og brud på rygsøjlen og venstre skulderblad.”

Ulrik Birk, anklager i sagen, brugte ifølge Ekstra Bladet en halv time på retssagens sidste dag, på at læse højt fra et dokument, der handlede om de mange skader, der var på liget, da det blev fundet.

Dommere og nævninge var enige

Ekstra Bladet skriver, at Bettina Olsens lig havde hele 97 fysiske skader, da hendes delvist mumificerede krop blev fundet i november 2017.

Retsmedicinerne fandt blandet andet en blodig fure omkring hendes hals såvel som brud på rygsøjlen, næsen, et skulderblad og flere ribben.

– Vi kender tiltalte skyldig i drab og i usømmelig omgang med lig, og jeg kan fortælle, at der er fuld enighed om kendelsen, siger dommer Ole Stryhn, da han efter to en halv times votering afsiger kendelse om skyld.

De seks nævninger og tre juridiske dommere afviste dermed endeligt den 29-åriges forklaring om, at han ikke dræbte den 34-årige sosu-assistent fra Møn.

Kilder:
Bettina er væk: Dukkede ikke op til aftale – nu er mand anholdt for drab.Dybt mystisk sag tager vild drejning.Politiet finder kvindes lig.Liget var godt gemtGemt lig fundet i lejlighed identificeretMand tiltalt for drab – 29-årig mand dømt skyldig i drab og usømmelig omgang med ligBettinas drabsdømte kæreste: Tillykke

Del din kommentar