Skip to main content

Bikiniballade: Stjerner boykotter ørkenstat

De er utilfredse med, at de ikke må iføre sig deres "arbejdstøj" i Qatar

Det tyske par Karla Borger og Julia Sude boykotter Qatar. KLIK FOR MERE. Foto: Scanpix
Det tyske par Karla Borger og Julia Sude boykotter Qatar. KLIK FOR MERE. Foto: Scanpix
De finder sig ikke i, at de ikke må bære det, de ser som deres “uniform”. Foto: Scanpix
De finder sig ikke i, at de ikke må bære det, de ser som deres “uniform”. Foto: Scanpix

Det tyske stjernepar i beachvolley, Karla Borger og Julia Sude, melder ud, at de boykotter en stor turnering i Qatar i marts måned.

Det gør de, fordi oliestaten er det “eneste sted”, de ikke må iføre sig bikini på banen. Det skriver Daily Mail.

– Vi er der for at udføre vores arbejde, men de forhindrer os i at iføre os vores arbejdstøj, siger Karla Borger til radiostationen Deutschlandfunk og fortsætter:

– Det er det eneste sted, og den eneste turnering, hvor en regering vil blande sig i, hvordan vi udfører vores arbejde – det kritiserer vi, siger hun.

Lange bukser

Turneringen er en del af det internationale beachvolleyforbunds World Tour. Den er syv gange før blevet afholdt på herresiden, mens kvinderne i år for debut i Doha.

De kvindelige spillere har fået besked på at iføre sig trøje og lange bukser i stedet for de sædvanlige bikinier. Forbundet kalder det “ud af respekt for værtslandets kultur og traditioner.”

Borger og Sude anfører i stedet, at de normalt gladeligt vil indrette sig efter et lands kultur og skikke – men ikke i Doha, hvor de mener, at varmen fordrer bikini.

Qatar har tidligere ladet atleter iføre sig bikini ved sportsarrangementer i landet. Blandt andet ved VM i atletik i 2019 og ved ANOC World Beach Games i 2019, hvor der blev konkurreret i netop beach volleyball.

Qatar skal afholde VM i fodbold i 2022. Ifølge The Guardian er 6500 migrantarbejdere døde, siden den beslutning blev taget.

Del din kommentar