Skip to main content

Biler bliver kapret under bandekonflikt

Bevæbnede bandemedlemmer har i flere tilfælde tvunget bilister ud af deres biler, skriver Radio24syv.

Flere politikredse efterforsker det samme problem. Foto: Nikolai Linares/Scanpix.

Flere politikredse efterforsker det samme problem. Foto: Nikolai Linares/Scanpix.

Siden konflikten mellem gadebanderne Brothas og NNV atter blussede op i september, har der været mindst tre anmeldelser om bevæbnede bandemedlemmer, der har kapret biler på åben gade.

På en parkeringsplads ud for Ågården i Ishøj blev to personer den 12. september truet med pistol og gevær og tvunget ud af deres bil. Det fremgår af en aktindsigt, som Radio24syv har fået i etableringen af visitationszonen i Ishøj.

Artiklen fortsætter under videoen 

Efterfølgende har der været yderligere et tilfælde på den københavnske vestegn.

”Københavns Vestegns Politi kan bekræfte at have modtaget en anmeldelse om et lignende kriminelt forhold, efter den aktuelle visitationszone blev etableret den 16. september. Det er noget, vi ser på med stor alvor, men af hensyn til efterforskningen ønsker Københavns Vestegns Politi ikke at kommentere sagen yderligere på nuværende tidspunkt,” lyder det i et mailsvar til Radio24syv.

Samme problem flere steder

Det er dog ikke kun Vestegnen, der har oplevet bilkapringer. Hos Nordsjællands Politi bekræfter man, at der i september var en lignende episode i Hørsholm. Også her holder politiet kortene tæt til kroppen og henviser til, at sagen efterforskes. Derfor fremgår det ikke, hvilke biler der er tale om, eller hvem ofrene er.

Ifølge Radio24syvs oplysninger går bandemedlemmerne især efter potente muskelbiler med mange hestekræfter.

To tidligere episoder, der indgår i en sag mod 14 Brothas-medlemmer, tyder på, at bilerne skal bruges til opgør i bandemiljøet. Mændene er tiltalt for flere drabsforsøg sidste år, da konflikten mellem Brothas og NNV brød ud. Ifølge politiet brugte bandemedlemmerne dengang samme fremgangsmåde.

Natten til den 7. september i fjor tvang to mørkklædte mænd en kvinde til at stige ud af sin Mini Cooper, som holdt parkeret på Refshalevej i København. 12 dage senere steg to maskerede mænd ud af bilen i krydset Haraldsgade og Ragnhildgade på Nørrebro og affyrede 22 skud med en AK47-riffel mod en person, der blev ramt i maven. Gerningsmændene flygtede i høj fart i den røvede bil, som blev fundet ikke langt derfra.

Også en sort BMW 4-serie, der den 10. november sidste år blev røvet i lyskrydset mellem Kongevejen og Hørsholm Kongevej i Holte, blev brugt i bandekonflikten mellem Brothas og NNV. Politiet mener, at en af de 14 tiltalte kørte i BMW’en, da han sammen med en uidentificeret gerningsmand ankom til en café i Herlev. Bevæbnet med en pumpgun og en pistol truede de maskerede mænd caféens gæster og afkrævede dem svar på, hvor de kom fra.

Da de ikke fandt rivaliserende bandemedlemmer blandt cafégæsterne, kørte de fra stedet i den sorte BMW.

Del din kommentar