Skip to main content

Bilister klippet i stribevis

Fartkontrol udløste både bøder og 50 klip i Nordjylland

Arkivfoto: Rådet for Sikker Trafik

Arkivfoto: Rådet for Sikker Trafik

Nordjyllands Politi har brugt weekenden til at holde et særligt øje med trafikken.

De har lavet en række kontroller flere forskellige steder i politikredsen. Det gav rigtig mange sager, og mange må nu forvente en hilsen fra politidirektøren.

En enkelt bilist bilist måtte aflevere sit kørekort på stedet. Han blev målt til en hastighed på 185 kilometer i timen, hvor han måtte køre 130.

Resultatet af færdselskontrollen var en række forskellige overtrædelser af færdselsloven.

Det gav et klip i kørekortet til 50 billister. Seks sager, hvor føreren talte i håndholdt mobiltelefon under kørsel, tre sager om børn, der sad på bagsædet uden sikkerhedssele.

Derudover en række andre færdselslovsovertrædelser.

Kontrol på strand

Færdselsbetjente udførte også kontroller på stranden i Blokhus. Her var der også noget at komme efter, fortæller politikommissær Thomas Ottesen fra Nordjyllands Politi.

– Det var sager om de såkaldte burnouts. Det er ofte unge i store biler, der tilsidesætter sikkerheden for andre gæster på stranden.

– Der var rigtig mange mennesker på stranden i weekenden, og selvom de fleste af dem kørte pænt, blev bødeblokken dog luftet flere gange, mens vi var til stede på stranden, siger politikommissær Thomas Ottesen.

Farlige situationer

Politikommissæren siger også, at der kan opstå farlige situationer, som kan gå ud over uskyldige, når bilisterne med deres store biler laver de såkaldte “donuts” – altså cirkler med kraftig acceleration.

Thomas Ottesen lover, at færdselspolitiet hen over sommeren flere gange vil besøge de nordjyske strande.

Del din kommentar