Skip to main content

Bjørn er med når politiker fører valgkamp

Det er uvist, om bjørnen stemmer på ham

Politikeren John Cox har en bjørn med i sin valgkamp. Foto: Scanpix/Mike Blake

Politikeren John Cox har en bjørn med i sin valgkamp. Foto: Scanpix/Mike Blake

Den amerikanske republikanske politiker John Cox er havnet i problemer midt i en valgkamp om at blive guvernør i Californien.

The Guardian skriver, at problemerne kredser om den 450 kilo tunge bjørn, John Cox har med rundt i staten.

Formålet med den atypiske kompagnon er angiveligt, at John Cox på den måde kan fremstille sin politiske modstander, demokraten Gavin Newsom, som en skrøbelig skønhed, mens han selv er kontrasten, det drabelige uhyre.

Der står i den forbindelse “Meet the Beast” (mød bæstet) på den bus, han fragtes rundt i, og som billeder fra hans optrædener viser, er bjørnen med, når John Cox mødes med vælgerne.

Det er et problem

Problemet for John Cox er, at det åbenbart ikke er lovligt at rejse rundt med en bjørn, i hvert fald ikke i byen San Diego, hvor John Cox har været forbi.

The Guardian skriver, at det er imod byens love at tage vilde dyr, herunder løver, tigere og bjørne, med ind i byen, hvis man ikke er en zoologisk have.

Derfor bliver det nu undersøgt, om man kan straffe John Cox for at have bjørnen, der i øvrigt hedder Tag, med sig på tur.

Flere klager

Beslutningen om at medbringe en bjørn i en valgkamp er da heller ikke kun blevet mødt med jubel.

En forening for anstændig behandling af dyr mener, at det burde være slut med at bruge vilde dyr som legetøj eller pyntegenstande.

Det har dog ikke stoppet politikeren selv. Joh Cox insisterer på, at Tag bliver behandlet godt på rejsen rundt i Californien.

Det er uvist, om John Cox vinder nogle stemmer på at rejse rundt med en bjørn. The Guardian skriver, at han for tiden står til 36% af stemmerne i forsøget på at vinde guvernørvalget.

Del din kommentar