Skip to main content

Blæsende dag med udsigt til hvid nedbør

Vejret den 19. november 2020 lader solen vende tilbage til Danmark. Men man skal være varsom, hvis man vil ud og hilse på.

Vejret den 19. november 2020 byder på et gensyn med solen og udsigt til mærkbart blæsende vejr. Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har udsendt et varsel for voldsomt vejr, med udsigt til vindstød af stormstyrke flere steder i Danmark, men det er ikke kun her, vinden bliver til at tage og føle på.

Vagthavende meteorolog ved DMI, Mette Wagner, fortæller, at vejret den 19. november 2020 byder på blæsevejr over hele natten. Men med blæsten kommer også udsigt til solskin over flere omgange i løbet af dagen, og det kan måske vække glæde hos dem, der har oplevet et evigt gråvejr de seneste dage.

Mens det er for den nordvestlige del af Danmark, at DMI har udsendt et varsel for vejret den 19. november 2020, bør man holde på “hat, briller og stok” i hele landet ifølge DMI.

– Det bliver kraftigst i Nordvestjylland, men alle vil føle i dag som en blæsevejrsdag, siger Mette Wagner.

Temperaturen falder

Temperaturmæssigt rammer landet i dagtimerne torsdag 6-10 grader, mens der natten til fredag er udsigt til temperaturer, der nærmer sig frysepunktet.

Når det bliver kombineret med, at vinden aftager i løbet af nattetimerne, og at der er udsigt til enkelte byger, så er der en lille risiko for, at eventuelt nedbør i løbet af natten bliver af den hvide slags.

Mette Wagner tror dog ikke på, at danskerne kommer til at stå op til snehvide græsplæner fredag.

– Det er kortvarig kulde. Natten til lørdag ser det allerede lunere ud, siger Mette Wagner.

De områder af kortet, der er markeret med gult indikerer, at der er udsigt til vindstød af stormstyrke. De blå områder indikerer, at der er risiko for vindstød af stormstyrke.  Foto: DMI.

De områder af kortet, der er markeret med gult indikerer, at der er udsigt til vindstød af stormstyrke. De blå områder indikerer, at der er risiko for vindstød af stormstyrke. Foto: DMI.

Derfor er der altså ikke decideret risiko for hverken snefald eller isglatte veje, men hos DMI råder man til forsigtighed for dem, der skal tidligt ud af døren fredag.

Hos DMI tilstræber man sig generelt for at være objektive, hvad vejret angår, og derfor er det sjældent, at man oplever en meteorolog tale decideret subjektivt om den eller anden form for vejr. Hvad vejret den 19. november 2020 angår, er det dog vigtigt for Mette Wagner at understrege, at der er mulighed for at få solen at se i dag.

– Vi har behov for noget sol, siger Mette Wagner.

Del din kommentar