Bomberyddere fjernede farligt stof

Ammunitionsrydningstjenesten var tilkaldt til fjernelse af potentielt farligt stof. Politiet stod for sikkerhedsafstand.

Udgivet Opdateret

Ansatte på Aarhus Universitets afdeling for Bioscience på historiske Kalø Hovedgård fandt onsdag et stof på et kontor, der blev vurderet til potentielt at være farligt. Det kunne ifølge anmeldelsen udvikle sig på en måde, så det bliver sprængfarligt.

Det fik de ansatte til at kontakte myndighederne, og politi, ambulancer og Hærens Ammunitionsrydningstjeneste (EOD) rykkede ud til stedet. Det blev håndteret stille og roligt, siger Jens Rønberg, der er vagtchef i Østjyllands Politi.

– Væsken kunne muligvis medføre eksplosionsfare, så vi rykkede ud. Bomberydderne håndterede det stille og roligt, siger han til Newsbreak.dk. Ifølge ham var der planlagt aktion klokken 15. Bomberydderne hentede væsken i en beholder, og det var faktisk det.

Politiets umiddelbare indsats begrænsede sig til at skulle administrere en sikkerhedszone, fordi der var sprængrisiko.

– Det forløb helt uden drama, siger Rønberg.

Kalø Hovedgård ligger ved Rønde på Djursland og rummer forskellige offentlige institutioner. Kalø Gods blev opført omkring 1700-tallet som ladegård under Kalø Slot, der i dag kendes som slotsruin.

Powered by Labrador CMS